• do 21 apr | 20u00
  • De Studio, Antwerpen
Koop hier je ticket Overzicht Agenda

Boekvoorstelling Dyab Abou Jahjah ‘Verlichting onder vuur’

In Verlichting onder vuur neemt Dyab Abou Jahjah de lezer mee op zijn persoonlijke reis. Van staatsvijand nummer één tot gewaardeerd opiniemaker, van Borgerhout via Beiroet naar Brussel. Hij traceert de evolutie van zijn eigen ideeën, en die van de bredere samenleving.

De woke-beweging, islamisme en jihadisme, en extreemrechts: hoe beïnvloeden deze illiberale stromingen elkaar? Hoe kunnen we er een antwoord op bieden, zonder te vervallen in extremisme en racisme? Abou Jahjah is even kritisch voor het centrum, dat geen antwoord biedt op het gevoel van vervreemding.

België’s meest kritische denker fileert de grote samenlevingsproblemen. Abou Jahjah is bezorgd, maar niet pessimistisch. Hij pleit voor een assertief ‘radicaal centrum’ om de moderniteit te redden.

Praktisch

Het boek wordt, in samenwerking met het Humanistisch Verbond, voorgesteld op donderdag 21 april in De Studio in Antwerpen. Deuren openen op 19u30, de voorstelling begint om 20 uur. Dyab Abou Jahjah gaat in gesprek met imam Khalid Benhaddou en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. Journalist Lukas De Vos leidt het gesprek in goede banen.

Tickets kopen kan via deze link. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Overzicht Agenda