• do 14 jul | 19:00
  • Zuiderpershuis in Antwerpen
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Boekvoorstelling ‘Bestemming België’

Bestemming België

Ooit was België een topbestemming. Toeristen stroomden van heinde en verre toe om van een streepje zon aan de Belgische kust te genieten, de ruwe Ardense valleien te ontdekken of door een van onze kunststeden te struinen. Dat bruisende toerisme liet zijn sporen na in het landschap: van luxueuze villa’s en hotels uit de belle époque in Westende tot de verroeste wandelwegwijzers in Wépion. Met dat erfgoed als ankerpunt brengt ‘Bestemming België’ die turbulente toeristische ontwikkeling in kaart, van het prille begin in Waterloo in 1815 tot het heden.

De bezielers van het boek Andreas Stynen en Gerrit Verhoeven gaan donderdag 14 juli live in gesprek met twee co-auteurs van hun boek Bestemming België: Martine Vermandere en Kas Swerts. Radio 2-presentator Dennis van den Buijs leidt de avond en het gesprek in goede banen.

Het slotwoord is voor de uitgever Karl Drabbe (Ertsberg) die u nadien graag uitnodigt voor een glaasje.

Praktisch:

19u: deuren
19u30: start en welkom
19u40: panelgesprek
20u40: slotwoord door de uitgever
Receptie

De boekvoorstelling vindt plaats in de foyer van het Zuiderpershuis in Antwerpen. Meer info over de bereikbaarheid vindt u op de website van het Zuiderpershuis.

Het slotwoord is voor de uitgever Karl Drabbe (Ertsberg) die u nadien graag uitnodigt voor een glaasje.

Inschrijven is verplicht en kan u hier doen.

Als u niet aanwezig kan zijn, dan kan u het boek online kopen. U kan ook het voordeelpakket van Bestemming België en 100 jaar trippen kopen.

Overzicht Agenda