• wo 20 sep | 18u30 etentje - 20u panelgesprek
  • De Steeg, kattenberg 89 in Borgerhout
Overzicht Agenda

Boeklancering ‘Verbeterd recept’ van Eva Kestemont

Welkom op de boeklancering van Verbeterd recept. Over de rol van ultrabewerkt voedsel in onze maatschappij!

Bestel het boek alvast hier!

Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen.

Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst?

Verbeterd recept is een optimistisch boek met toegankelijke infographics en eenvoudige recepten voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.

Programma

18u30: Gastvrouw Caroline Coenen kookt een onbewerkt etentje, want praten over voedsel gaat maar moeilijk op een lege maag. Plaatsen hiervoor zijn beperkt. Reserveren kan via https://pekpottenbak.myshopify.com/. 20€/pp/

20u: Officiële start boekvoorstelling. Met verwelkoming door auteur Eva Kestemont, gevolgd door een debat over de rol van ultrabewerkt voedsel in onze maatschappij. Inschrijven voor de (gratis) boeklancering kan via deze link.

Panelleden zijn Jolien Jonckheere (Gezond Leven), Jelle Goossens (Rikolto) en Hella Van Laer (Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten).

Moderator van dienst is Kamiel Vermeylen (Knack). 

Nawoord door uitgever Karl Drabbe.

Overzicht Agenda