• vr 10 nov | 20u
  • Stadsschouwburg (Mechelen)
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Boeklancering ‘Staat van vertrouwen’ van Kristof Calvo

Staat van vertrouwen is het nieuwe boek van Kristof Calvo. Het boek wordt voorgesteld vrijdag 10 november om 20u in de Stadsschouwburg (Keizerstraat 3) in Mechelen.

Journalist en radiomaker Pat Donnez leidt de avond in goede banen. De auteur gaat in gesprek met drie prominente gasten: fractievoorzitter GroenLinks-PvdA Jesse Klaver, filosofe Alicja Gescinska en schrijfster Dilara Bilgic, onder meer verbonden aan De Correspondent. De verwelkoming gebeurt door uitgever Karl Drabbe (Ertsberg). Klaas Delrue (Yevgueni) zorgt voor muziek.

Het aantal plaatsen is beperkt dus is het raadzaam om tijdig in te schrijven.

Over het boek

De meeste mensen deugen, maar de spelregels niet, vindt Kristof Calvo. Onze belangrijkste instellingen zijn kweekvijvers van wantrouwen. Na 15 jaar in de Wetstraat is Calvo’s oordeel hard: dit politieke systeem is moe en versleten.

Verandering is alleen mogelijk als we afscheid nemen van de spektakelparticratie. Deze tijd smeekt om een progressieve volkspartij, die mensen en ideeën met elkaar verbindt.

De Mechelaar zoekt, twijfelt en reflecteert. Hij laat zich inspireren door generatiegenoten als Rutger Bregman en Alicja Gescinska, maar evengoed door Hans van Mierlo en Rocco Granata. Hun verhalen smelten samen met Calvo’s persoonlijke zoektocht tot vergezichten voor een andere politiek.

Kristof Calvo (1987) is federaal volksvertegenwoordiger. In 2010 was hij het jongste verkozen parlementslid ooit in België. Van 2014 tot 2021 was hij fractieleider in de Kamer voor Ecolo-Groen. In zijn thuisstad Mechelen is hij een voortrekker van de stadslijst van liberalen, groenen en onafhankelijken. Hij is er sinds 2013 gemeenteraadslid en ook titelvoerend eerste schepen. Eerder schreef hij F*ck de zijlijn (2015) en Leve Politiek (2018). In 2021 en 2022 was hij verbonden aan het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks, de Nederlandse groenen.

PRAKTISCH:

Wanneer? 10 november 20u

Waar?

Stadsschouwburg
Keizerstraat 3
2800 Mechelen

Programma:

  • Verwelkoming: uitgever Karl Drabbe
  • Panelgesprek met fractievoorzitter GroenLinks-PvdA Jesse Klaver, filosofe Alicja Gescinska en schrijfster Dilara Bilgic, onder meer verbonden aan De Correspondent.
  • Moderator: Pat Donnez
  • Muziek: Klaas Delrue (Yevgueni)
  • Receptie en signeersessie
Overzicht Agenda