Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Ertsberg kiest voor open debat

Bij het informeren naar de beschikbaarheid van De Roma voor boekvoorstellingen, kreeg uitgeverij Ertsberg te horen dat De Roma niet wenst samen te werken met ‘organisaties die een stem geven aan leden van een racistische partij’ omdat ‘dit niet strookt met onze normen en waarden’.

Daarop heeft Ertsberg in een volgende mail de nodige context geschetst. In de eerste plaats met betrekking tot de auteurs die we publiceren, wier mening en expertise zeer breed gaan – van politiek en muziek tot vrouwenrechten en Shakespeare – en die verschillende profielen hebben. In de tweede plaats met betrekking tot de filosofie van de uitgeverij, die het open debat hoog in het vaandel draagt. Mensen doen stilstaan, naar elkaar luisteren en met elkaar in gesprek gaan, is wat Ertsberg als uitgeverij beoogt. 

Ertsberg respecteert de beslissing en de vrijheid van instellingen en organisaties om zelf te bepalen met welke bedrijven zij willen samenwerken. Onze deur blijft openstaan voor samenwerkingen met partners die zich kunnen vinden in ons brede aanbod aan auteurs en ideeën. Ook als zij oordelen dat sommige boeken of auteurs niet met hun waarden stroken.