Steak met Stijn
100 resto's en hun keukengeheimen
€27,50
Zowel op woensdag als op zondag stond tijdens de jeugd van Stijn Baert steak-friet op het menu. De liefde voor het gerecht is hem dus met de paplepel ingegoten. En een steak-friet gaan eten is voor hem al jaren hét decor om vriendschap te consumeren. Bij voorkeur met een rum-cola zero erbij. De voorbije jaren schuimde Stijn het land af op zoek naar de beste steak-friet.
Wat maakt de fijnste zaken zo bijzonder? Waar proef je het beste vlees? Waar de lekkerste frietjes? Bovendien vroeg hij de chefs naar recepten. Hoe bereid je een filet pur met de juiste cuisson? Hoe maak je de lekkerste frietjes? Hoe klop je de lekkerste mayonaise, met of zonder citroen? Hoe zit het recept voor de perfecte gebakken champignons in elkaar? En hoe maak je de perfecte bearnaise?
Verder doceert de professor ook wat theorie. Waar vind je de verschillende steaks over het lichaam van de koe? Hoe verschillen de rassensoorten qua smaak? En wat zeggen bier-, wijn- en cocktailspecialisten over wat zij best vinden blenden bij steak-friet? Op de rum-cola zero na dan.
Dit boek is een must have voor iedereen die iets heeft met steak-friet. Zowel voor wie hem graag uithuizig eet, als voor wie steak-friet liever thuis klaarmaakt.
Met recensies van de 100 beste steakrestaurants.
Stijn Baert
Blij dat Stijn de steak-friet eindelijk de plaats in de culinaire literatuur geeft die het verdient. Hij toont zich in dit boek ook de grappigste prof van ons land. Op Rik Torfs na. — Anke Buckinx, radiofenomeen Joe
Een boek waar je goesting van krijgt en blij van wordt. Zo sappig als de steak bij De Vette Os. En zo Antwerps van humor als de bediening bij Ciro’s. — Gert Verhulst, presentator van De tafel van Gert