Stijn Baert

Steak met Stijn

100 resto's en hun keukengeheimen

27,50

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Zowel op woensdag als op zondag stond tijdens de jeugd van Stijn Baert steak-friet op het menu. De liefde voor het gerecht is hem dus met de paplepel ingegoten. En een steak-friet gaan eten is voor hem al jaren hét decor om vriendschap te consumeren. Bij voorkeur met een rum-cola zero erbij. De voorbije jaren schuimde Stijn het land af op zoek naar de beste steak-friet.

Wat maakt de fijnste zaken zo bijzonder? Waar proef je het beste vlees? Waar de lekkerste frietjes? Bovendien vroeg hij de chefs naar recepten. Hoe bereid je een filet pur met de juiste cuisson? Hoe maak je de lekkerste frietjes? Hoe klop je de lekkerste mayonaise, met of zonder citroen? Hoe zit het recept voor de perfecte gebakken champignons in elkaar? En hoe maak je de perfecte bearnaise?

Verder doceert de professor ook wat theorie. Waar vind je de verschillende steaks over het lichaam van de koe? Hoe verschillen de rassensoorten qua smaak? En wat zeggen bier-, wijn- en cocktailspecialisten over wat zij best vinden blenden bij steak-friet? Op de rum-cola zero na dan.

Dit boek is een must have voor iedereen die iets heeft met steak-friet. Zowel voor wie hem graag uithuizig eet, als voor wie steak-friet liever thuis klaarmaakt.

Met recensies van de 100 beste steakrestaurants.

ISBN: 9789464750317 Categorie: Tags: , , Verschijningsdatum: 14 oktober 2023Aantal pagina's: 176p

Stijn Baert

Stijn Baert (1983) is burgerlijk ingenieur en economist. Hij werkt als voltijds professor in de arbeidseconomie aan de UGent. Hij behoort zowel qua internationale wetenschappelijke impact als qua invloed op het maatschappelijke debat tot de strafste economen in België. Dit boek schrijven brengt hem op het kruispunt van zijn drie kernwaarden: loyaliteit, humor en echtheid.
Meer over Stijn Baert

Blij dat Stijn de steak-friet eindelijk de plaats in de culinaire literatuur geeft die het verdient. Hij toont zich in dit boek ook de grappigste prof van ons land. Op Rik Torfs na. — Anke Buckinx, radiofenomeen Joe

Een boek waar je goesting van krijgt en blij van wordt. Zo sappig als de steak bij De Vette Os. En zo Antwerps van humor als de bediening bij Ciro’s. — Gert Verhulst, presentator van De tafel van Gert

Vaak samen gekocht

52,45 43,72
You save 8,73

In de media

GVA 10/11/23
GVA 7/11/23
Gereon 7/11/23
Nieuwsblad 29/10/23
Joe 27/10/23
Het Nieuwsblad 26/10/23
Dag Allemaal 17/10/23
Radio1 16/10/23
HLN 16/10/23
De Zondag 15/10/23
De Morgen 14/10/23
HLN 14/10/23