Aanbieding!
Harry De Paepe

God Save King Charles!

Oorspronkelijke prijs was: €19,95.Huidige prijs is: €19,95. 12,97

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Het Verenigd Koninkrijk heeft weer een koning: Charles III. Al werden er wel wat vraagtekens geplaatst bij de eeuwige kroonprins. Zijn turbulente privéleven, zijn eigengereidheid en soms controversiële opinies baarden zelfs de meest overtuigde monarchisten zorgen. Kortom, de nieuwe koning is een echte… Charles.

Charles is de meest onfortuinlijke koningsnaam uit de Britse geschiedenis. De eerste Charles was een groot kunstliefhebber, mecenas en estheet. Maar zijn koppigheid leidde tot de Engelse Burgeroorlogen, en veroorzaakte het einde van de monarchie. Charles II herstelde het koningschap en werd onthaald als ‘the merry monarch’. Hij diende zich te schikken naar zijn parlementsleden. Maar deze Charles was door zijn beruchte liederlijkheid net iets té ‘merry’. Dan is er de onoffici.le Charles iii, beter bekend als ‘Bonnie Prince Charlie’. Hij vond zich voorbestemd voor het koningschap en nam Edinburgh in. Zijn pogingen om de troon te bemachtigen eindigden in mislukking, bloedvergieten en fatale dronkenschap.

In het lichtvoetige boekje God Save King Charles! vertelt VK-kenner Harry De Paepe de rijke geschiedenis van deze verschillende koningen, verweven met het levensverhaal van King Charles III. Verwacht geen doordeweeks royaltyboek, want er valt meer te vertellen over Charles dan je wel zou denken.

ISBN: 9789464369960 Categorieën: , Tags: , , , , Verschijningsdatum: April 2023Aantal pagina's: 160p

Harry De Paepe

Harry De Paepe (1981) is Vlaanderens bekendste anglofiel. Hij treedt vaak op voor tv en radio als kenner van de Britse politiek en cultuur. Hij is coauteur van het bekroonde Stiff Upper Lips, maar ook Sausage over Elizabeth II en De twee kanten van het Kanaal zijn van zijn hand.
Meer over Harry De Paepe

Buitengewoon geïnformeerd, buitengewoon gedetailleerd, buitengewoon gepassioneerd. — Jo De Poorter, koninklijk commentator

De Britten hebben hun eigen versies van Karel de Stoute. Alle Britse koningen met de naam Charles, inclusief de huidige, hebben stoutmoedige dan wel roekeloze trekjes. Deze worden haarfijn omschreven door de bekendste anglofiel van België, Harry De Paepe. — Patrick van IJzendoorn, VK-correspondent De Morgen, de Volkskrant en De Groene Amsterdammer

Vaak samen gekocht

45,90 38,12
You save 7,79

In de media

Britblog 4/7/23
Leestafel 7/5/23
GVA 3/5/23
Humanistisch Verbond 3/5/23
VRT 28/4/23
Radio 1 24/4/23
De Morgen 22/4/23

    Andere boeken van deze auteur

  • Aanbieding!
    Harry De Paepe & Erik De keersmaecker

    Haunted

    Oorspronkelijke prijs was: €25,95.Huidige prijs is: €25,95. 16,87