Aanbieding!
Kris Vanhoeck

Dijende kringen

Kinderlokker zet buurt op stelten

Oorspronkelijke prijs was: €24,95.Huidige prijs is: €24,95. 16,22

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Seksueel misbruik treft eerst en vooral de slachtoffers, maar ontwricht ook families. De naasten van de slachtoffers én van de daders worden vaak vergeten. Wat maken zij mee? Waar kunnen zij terecht?

Dijende kringen is literaire docufictie. Een veroordeelde pedofiel benadert een jongen. Omwonenden en de ouders reageren geschokt en de buurt organiseert zich. De man blijkt een verleden te hebben en een streekjournalist gaat zich voor de zaak interesseren. De betrokkenen komen zelf aan het woord en doen verslag van wat hen overkomt.

Er wordt duchtig geïnterpreteerd en de angst slaat op hol wanneer er nog andere bedenkelijke figuren opduiken. Ongerustheid rond zedenfeiten kan een eigen dynamiek krijgen en een beweging in gang zetten die niet meer spoort met de reële dreiging.

Dijende kringen geeft een unieke inkijk in de sociale dynamiek rond pedofiliezaken, met een uniek vertelperspectief. Buren, ouders, andere kinderen en jongeren in de wijk: stuk voor stuk vertellen ze hun stukje van de waarheid.

Met een woord vooraf van Heidi De Pauw, ChildFocus.

ISBN: 9789464369274 Categorieën: , Verschijningsdatum: 7 maart 2022Aantal pagina's: 208p

Kris Vanhoeck

Kris Vanhoeck (1957) studeerde psychologie aan de KU Leuven (1981) en werkt al dertig jaar als forensisch therapeut met plegers van zedenfeiten. Hij schreef eerder vooral vakliteratuur over zijn expertise en publiceerde in 2012 Ik beken: Plegers van zedenfeiten geportretteerd.
Meer over Kris Vanhoeck

Vanuit zijn jarenlange ervaring en expertise, daagt Vanhoeck ons uit om stil te staan bij de verschillende kanten van hetzelfde verhaal. — Heidi De Pauw, ChildFocus

In de media

Podcast 1/9/22
Boekrecensies Blog 18/5/22
Hebban 18/5/22
Knack 30/3/22