Dave van Moppes, Baptistin Alaime & Jan Van Hemelen

Cryptomunten cryptisch belast

Blockchain, banken en belastingen

20,00

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Crypto is here to stay, maar een coherent Belgisch wettelijk kader laat op zich wachten. Dave van Moppes, Baptistin Alaime en Jan Van Hemelen – advocaten met een specialisatie in het fiscaal recht – delen in dit boek alvast hun kennis en ervaring over beleggingen in cryptomunten en de belastingen die daarbij komen kijken.

Als advocaten zien zij een grote instroom aan cliënten met vragen over blockchain, crypto, en fiscaliteit. De belegger in cryptomunten wordt geconfronteerd met grote onzekerheid, wat crypto-beleggingen minder aantrekkelijk maakt. Met de best practices die Alaime, van Moppes en Van Hemelen in een begrijpbare taal op papier hebben gezet, kan u uw beleggingen beter beschermen tegen onverwachte fiscale problemen.

ISBN: 9789464369571 Categorie: Tags: , , , Verschijningsdatum: 23 mei 2022Aantal pagina's: 88p
Dave van Moppes

Dave van Moppes

Dave van Moppes is fiscaal advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers. Hij combineert zijn expertise in de antiwitwaswetgeving, fiscale regularisatie en fiscaliteit bij het begeleiden van cliënten die inkomsten en meerwaarden realiseren uit cryptobeleggingen en die omzetten in fiatgeld.
Meer over Dave van Moppes
Baptistin Alaime

Baptistin Alaime

Baptistin Alaime is fiscaal advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers. Hij was een early adopter inzake de fiscaliteit rond cryptocurrency’s. Hij geeft al meer dan vijf jaar adviezen over de fiscale gevolgen en consequenties.
Meer over Baptistin Alaime
Jan Van Hemelen

Jan Van Hemelen

Jan Van Hemelen is fiscaal advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers en bijzonder vertrouwd met de achterliggende technologie en de werking van de verschillende cryptomunten. Hij behaalde het certificaat 'Blockchain auditing', wat hem tot de perfecte gids in de cryptofiscaliteit maakt.
Meer over Jan Van Hemelen

Cryptobeleggers zoeken fiscaal inzicht. Geen evidentie. De wet is veel ouder dan het nieuwe concept. Drie jonge advocaten met de nodige technische bagage en een uitgebreide ervaring in crypotax, gingen de uitdaging aan. Zij slagen met brio. — Jan Tuerlinckx, fiscaal advocaat

Wie winst maakt met crypto, beseft vaak niet wat de fiscale consequenties zijn. Die mogen nochtans niet onderschat worden. Dit boek helpt je op weg in de fiscale cryptojungle. — Pascal Paepen (KU Leuven, Thomas More & Spaarvarkens.be)

In de media

Podcast 18/8/22
Doorbraak 28/5/22
Made In 19/5/22
Trends 31/3/22

    Andere boeken van deze auteur

  • Baptistin Alaime, Dave van Moppes & Jan Van Hemelen

    Cryptomonnaie, cryptiques taxes

    20,00