Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Aanbevolen aan deze regering

Een half jaar voor hij afscheid nam van de Wetstraat sloeg Covid-19 meedogenloos toe en kreeg Philippe De Backer de allerzwaarste opdracht uit zijn politieke loopbaan voor de kiezen. De paniek gierde door België en de rest van Europa. Hij moest ons land zo snel mogelijk aan genoeg mondmaskers en coronatests helpen. Zes maanden lang voerde De Backer oorlog tegen het coronavirus.

We spraken met Philip over de inzet en gedrevenheid van zijn team, maar ook de frustrerende momenten. Het is duidelijk dat Philip deze taak zo professioneel heeft kunnen uitvoeren omdat hij niet langer aan politiek deed. De lessen die hij beschrijft in het boek, zijn geen lessen voor de volgende crisis, maar voor de huidige crisis. Hij beveelt het boek dan ook warm aan bij sommige regeringsleden en mensen uit de zorgsector. Wie het boek leest, begrijpt waarom sommige lezers de hashtag #philippeforpresident hebben ingevoerd.