Volg ons op
Over Ertsberg

Nieuwe ideeën en oude gedachten een kans én de nodige ruimte geven om het debat op een volwassen manier te voeren, met open vizier.
Ontdek onze boeken & auteurs.

Podcast ‘Het bewaren waard’

Frank Judo – historicus, jurist en filosoof – meandert al sinds mensenheugenis door bibliotheken en geschriften van conservatieve denkers en dichters op zoek naar het ware conservatisme. Of ‘het conservatisme’ bestaat en of dat in zijn ware vorm of betekenis is, blijft een leidraad, een gids in zijn intellectuele wandeltochten door de brede denkstroming die vaak in clichés en vooroordelen wordt gevat. Meanderend en mijmerend langsheen 21 zulke misverstanden ontplooide Judo zich als een gids voor wie de betekenis van een conservatisme wil begrijpen. Om tot de vaststelling dat conservatisme meer is dan een levensbeschouwing, het is een levenshouding. Een die het ware, het schone en het goede wil bewaren tegen wie al te snel wil veranderen, verbeteren en vooruitgaan. Want soms is stilstaan helemaal niet achteruitgaan.

In Het bewaren waard staat Judo stil bij 21 misverstanden. In de podcast doet hij uit de doeken hoe hij ertoe kwam deze weg te bewandelen en wat het resultaat is van zijn nieuwe boek.