Alle Folders

Voorjaarsaanbieding 2024

Verschijningsdatum: 1 januari 2024


ivan de vadder

Ivan De Vadder

Ivan De Vadder (1964) is politiek journalist. Als vaste analist van VRT NWS kent hij als geen ander het reilen en zeilen van de Belgische politiek. Dat blijkt ook in zijn vaste column op VRT Radio 1 op maandagochtend. Elke vrijdag presenteert hij De Afspraak met Ivan. In 2024 zal hij voor de vijftiende én zestiende keer vanop de eerste rij de verkiezingen verslaan voor VRT NWS.
Meer over Ivan De Vadder
Marc Descheemaecker portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Marc Descheemaecker

Marc Descheemaecker (1955) studeerde achtereenvolgens Toegepaste Economische Wetenschappen en Europese Economie. Eerder bouwde hij een internationale loopbaan uit. Vandaag is hij vooral bekend als voormalig afgevaardigd bestuurder van de NMBS, en voorzitter van de Brusselse luchthaven, De Lijn en infrastructuurbouwer Lantis. In 2014 publiceerde hij 'Dwarsligger: Achter de schermen van de NMBS'. Ondanks zijn ervaring met en kennis van het openbaar vervoer, botste zijn no-nonsense aanpak regelmatig met politieke tenoren.
Meer over Marc Descheemaecker
Björn Rzoska portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Björn Rzoska

Björn Rzoska (1973) is historicus. Hij schreef eerder een boek over het naoorlogse interneringscentrum Lokeren. Na een passage in de culturele en de erfgoedwereld, was hij elf jaar lang Vlaams Parlementslid en vandaag nog steeds gemeenteraadslid in Lokeren.
Meer over Björn Rzoska

Assita Kanko

Assita Kanko (1980) is Vlaams lid van het Europees Parlement en columniste van De Telegraaf. Ze is geboren en getogen in Burkina Faso in een moslimgezin, maar groeide seculier op. Haar toevluchtsoord was en is nog steeds de literatuur. Ze strijdt in de eerste plaats voor veiligheid, vrouwenrechten en geslaagde integratie – en tégen terreur, radicale islam en misdaad.
Meer over Assita Kanko
Barbara Ceuleers portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Barbara Ceuleers

Barbara Ceuleers (1983) is germaniste en journaliste, maar vooral de dochter van haar grote held. Jan Ceuleers was in de jaren 90 directeur televisie van de toenmalige BRTN (nu VRT), maar vooral de papa van Barbara. Hun band werd alleen versterkt door zijn keuze voor euthanasie.
Meer over Barbara Ceuleers
Rudy Van Giel portretfoto ertsberg An Clapdorp

Rudy Van Giel

Rudy Van Giel (1951) was tot voor kort huisarts in de Gentse volkswijken. Hij was er actief in een opvangtehuis voor aidspatiënten. Daar ervoer hij bespeeld te worden door mensen met minder christelijke bedoelingen.
Meer over Rudy Van Giel
Nicolas Bouteca portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Nicolas Bouteca

Nicolas Bouteca (1980) is professor politieke wetenschappen aan de UGent. Zijn onderzoek spitst zich toe op onder andere federalisme en politieke partijen. Hij schrijft geregeld opiniestukken over de Belgische politiek.
Meer over Nicolas Bouteca
Bart Maddens portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Bart Maddens

Bart Maddens (1963) is gewoon hoogleraar politieke wetenschappen aan de KU Leuven (Instituut voor de Overheid). Hij doet al een kwarteeuw onderzoek naar de partij- en campagnefinanciering in België. Hij schrijft geregeld politieke columns, met een bijzondere aandacht voor de staatshervorming en de communautaire kwesties. 
Meer over Bart Maddens
Jef Smulders portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Jef Smulders

Jef Smulders (1988) is als vrijwillig medewerker verbonden aan de KU Leuven (Instituut voor de Overheid). Als aspirant van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) schreef hij een doctoraat over het uitgavengedrag van politieke partijen in Europa.
Meer over Jef Smulders
Gunther Vanden Eynde portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Gunther Vanden Eynde

Gunther Vanden Eynde (1976) is als aspirant van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) verbonden aan de KU Leuven (Instituut voor de Overheid). Hij werkt een doctoraat af over de uitgaven voor digitale verkiezingscampagnes. Hij is ook extern expert bij de federale Controlecommissie betreffende de verkiezingsuitgaven en de boekhouding van de partijen.  
Meer over Gunther Vanden Eynde
Wouter Wolfs portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Wouter Wolfs

Wouter Wolfs (1987) is onderzoeker en docent Europese en vergelijkende politiek aan de KU Leuven (Instituut voor de Overheid). Hij is gespecialiseerd in politieke financiering op het niveau van de Europese Unie en vanuit vergelijkend perspectief. Over deze thema’s is hij een veelgevraagd expert, en publiceerde hij verschillende rapporten en wetenschappelijke artikels.
Meer over Wouter Wolfs
Gerard Bodifee portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Gerard Bodifee

Gerard Bodifee (1946) is astrofysicus, filosoof, essayist en columnist. Hij publiceerde een twintigtal boeken over onderwerpen op het domein waar wetenschap, filosofie en religie elkaar raken.
Meer over Gerard Bodifee
Antoon Vrints portretfoto Ertsberg An Clapdorp

Antoon Vrints

Antoon Vrints (1978) is hoofddocent geschiedenis aan de UGent. Hij is gespecialiseerd in de sociale geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en in conflict-regulering in langetermijnperspectief.
Meer over Antoon Vrints

Blijf op de hoogte