Alle Folders

Voorjaarsaanbieding 2023

Verschijningsdatum: 1 januari 2023


Paul Cobbaert

Paul Cobbaert (1984) is een kind van het West-Vlaamse boerendorpje Bekegem. Hij is freelancejournalist en werkt vooral als politiek interviewer voor De Zondag en Krant van West-Vlaanderen. Wildlife is zijn eerste passie. Hij is ook auteur van Birma: Het gouden land en de generaal.
Meer over Paul Cobbaert

Rik Torfs

Rik Torfs (1956) is hoogleraar kerkelijk recht en schrijver. Hij publiceerde een twintigtal boeken, waaronder een roman, en hield lezingen in veertig landen op vijf continenten. Hij was rector van de KU Leuven en senator.
Meer over Rik Torfs
Mark Elchardus

Mark Elchardus

Mark Elchardus (1946) doceerde sociologie aan de Brown University in de Verenigde Staten en de Vrije Universiteit Brussel. Hij was actief in het middenveld en schreef talrijke wetenschappelijke artikels en boeken. Momenteel is hij columnist bij De Morgen.
Meer over Mark Elchardus

Harry De Paepe

Harry De Paepe (1981) is Vlaanderens bekendste anglofiel. Hij treedt vaak op voor tv en radio als kenner van de Britse politiek en cultuur. Hij is coauteur van het bekroonde Stiff Upper Lips, maar ook Sausage over Elizabeth II en De twee kanten van het Kanaal zijn van zijn hand.
Meer over Harry De Paepe

Rita Depestel-Martynowski

Rita Depestel-Martynowski (1953) is germanist, vertaler, tolk, journalist, taalfanaat. Gefascineerd door de wereld achter het IJzeren Gordijn. Ze woonde in de jaren na haar studies in het toen nog communistische Polen. Ze werkte er als verslaggever voor de VRT-radio en schreef voor Knack en De Standaard. Polen is sindsdien niet uit haar leven weg te denken.
Meer over Rita Depestel-Martynowski

Steven Bulté

Steven Bulté (1983) is politicoloog en econoom (KU Leuven). Professioneel volgde hij als onderzoeker en adviseur het Vlaamse en Europese arbeidsmarkt- en economische beleid op de voet. Hij is gepassioneerd door wielrennen, geschiedenis en muziek.
Meer over Steven Bulté

Philip Vanquaethem

Philip Vanquaethem (1975) is historicus. Van jongs af aan is hij gepassioneerd door militaire geschiedenis. Zijn focus op de gevechten aan het Russisch front resulteerde in zijn eerste boek over de Vlaamse vrijwilligers voor het Oostfront.
Meer over Philip Vanquaethem
Ludo Abicht

Ludo Abicht

Ludo Abicht (1936) studeerde Klassieke Filologie, Filosofie en Duitse Literatuur. Hij behaalde zijn doctoraat met een proefschrift over de Duits-Tsjechische dichter Paul Adler. Abicht doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van Antioch en Berkeley in de VS en aan de UGent en UAntwerpen. Hij schreef verschillende boeken over onder andere het Jodendom, ethiek, Israël-Palestina en politieke filosofie. Bij Ertsberg verscheen van hem eerder 'Anarchisme' en (samen met André Gantman) 'Israël/Palestina'.
Meer over Ludo Abicht

André Gantman

André Gantman (1950) is jurist, was schepen en is vandaag gemeenteraadslid in Antwerpen. In 1980 werd hij voorzitter van B’nai Brith. Zijn grootvader overleefde de hel van Auschwitz niet. Gantman publiceerde eerder 'Jood zijn is een avontuur' en 'Het Auschwitz-gen'.
Meer over André Gantman

Ahmet T. Kuru

Ahmet T. Kuru is hoogleraar politieke wetenschappen en directeur van het Centrum voor Islamitische en Arabische Studies aan de San Diego State University. Zijn werken zijn vertaald in een tiental talen.
Meer over Ahmet T. Kuru

Isabel De Clercq

Isabel De Clercq (1968) studeerde Romaanse Filologie. Na een carrière aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van de UGent en bij Wolters Kluwer België, is ze nu keynote speaker en consultant. Ze adviseert bedrijven bij hun zoektocht naar duurzaam werk en verspreidt haar kennis met boeken, blogs en podcasts. 
Meer over Isabel De Clercq

Karel Deburchgrave

Karel Deburchgrave (1947) studeerde Germaanse filologie en is Fulbright alumnus van de Universiteit in Minneapolis-St. Paul. Hij is filmdocent en recensent in Vlaanderen en Nederland en was voorzitter van het filmtijdschrift Filmmagie. Hij zit geregeld in de Signis Film Jury op o.m. de filmfestivals van Karlovy Vary, Berlijn, Hong Kong, Washington dc en Venetië.
Meer over Karel Deburchgrave

Marc Fransen

Marc Fransen (1954) was leraar Nederlands en Engels aan een Antwerpse middelbare school. Als anker van ATV informeerde hij de Antwerpenaren dagelijks over het wel en wee van hun stad, die hij ook bezingt met de Antwerpse groep De Grungblavers. Op Radio Minerva heeft hij een column over 'ongs Stad'.
Meer over Marc Fransen

Blijf op de hoogte