Alle Folders

Voorjaarsaanbieding 2022

Verschijningsdatum: 1 januari 2022


Alain Mouton

Trends-journalist Alain Mouton (°1972): overdag gefocust op economisch-financieel nieuws en ’s avonds een vat vol politieke en hilarische historische weetjes over… la douce France.
Meer over Alain Mouton

Ann De Craemer

Ann De Craemer (1981) is auteur en columniste. Ze schreef vier romans en drie nonfictieboeken. Haar meest recente werk is Hersenorkaan (2021), waarin ze getuigt over haar depressie. Als ze niet schrijft, zit ze graag op haar koersfiets.
Meer over Ann De Craemer

Dyab Abou Jahjah

Dyab Abou Jahjah (1971) is publicist, opiniemaker en leraar middelbaar onderwijs in Brussel. Hij stichtte de Arabisch-Europese Liga in 2000 en Movement X in 2014. De AEL had een grote impact op het politieke bewustzijn van Belgen en Nederlanders met migratieroots. Hij werkt aan een doctoraat over ‘Discours, identiteit en macht in tijden van globalisering’. 
Meer over Dyab Abou Jahjah

Filip Moens

Filip Moens (1975) was drummer van onder andere Yasmine. Rond de eeuwwisseling was hij zo een bevoorrechte getuige van het reilen en zeilen binnen de populaire muziekcultuur. Zijn passie voor muziek en de overtuiging dat de lgbt-ontvoogdingsstrijd nog niet gestreden is, hebben geleid tot dit boek.
Meer over Filip Moens

Frank Judo

Frank Judo (1971) studeerde geschiedenis, filosofie en beide rechten in Leuven. Naast zijn beroepsbezigheden als advocaat volgt hij de actualiteit met een steeds geïnteresseerde en vaak verbaasde blik, die altijd houvast probeert te vinden in de historische ervaring. Of hij een conservatief is, moet u zelf maar uitmaken.
Meer over Frank Judo

Gwendoline Van Balberghe

Gwendoline Van Balberghe (1972) biedt als zaakvoerder van NetjesOpOrde individuele opruimbegeleiding aan: lessen opruimgewoonten en opvolging van opruimtrajecten. Daarbij gaat haar aandacht vooral naar mensen met een mentale of fysieke beperking, autisme, ad(h)d, hsp of burn-out.
Meer over Gwendoline Van Balberghe

Joost Houtman

Joost Houtman (°1976) beleeft een vrolijke identiteitscrisis. Dat leverde al Bella Figura. Waaromde Italianen zo Italiaans zijn en De Rest is Parking. Waarom de Antwerpenaren zo Antwerps zijn op. Nu werpt hij zich op de verplichte reisbestemming uit zijn jeugd: Frankrijk.
Meer over Joost Houtman

Kris Vanhoeck

Kris Vanhoeck (1957) studeerde psychologie aan de KU Leuven (1981) en werkt al dertig jaar als forensisch therapeut met plegers van zedenfeiten. Hij schreef eerder vooral vakliteratuur over zijn expertise en publiceerde in 2012 Ik beken: Plegers van zedenfeiten geportretteerd.
Meer over Kris Vanhoeck

Kristof Smeyers

Kristof Smeyers (1988) schrijft over fauna, flora en folklore. Hij is historicus (UAntwerpen) en schreef een doctoraat over het bovennatuurlijke in de moderne Britse Eilanden. Samen met Erik Buyst schreef hij een economische geschiedenis van België: Het gestolde land (2016).
Meer over Kristof Smeyers

Marc Bossuyt

Marc baron Bossuyt (1944) is emeritus hoogleraar rechten, gespecialiseerd in internationaal recht en mensenrechten. Van 1987 tot 1997 was hij de eerste Commissaris-generaal voor devluchtelingen en de staatlozen in België.
Meer over Marc Bossuyt

Rudolf Hecke

Rudolf Hecke (1961) is auteur, songschrijver en performer. Hij schreef een trilogie over Serge Gainsbourg en een boek over de sixties. Hij maakte zijn literair debuut met Wondenland samen met Dirk De Wachter. Hij is een meesterverteller, zijn lezingen worden alom geroemd.
Meer over Rudolf Hecke

Yannick Dujardin

Yannick Dujardin (1993) is toekomstonderzoeker en docent aan de Erasmushogeschool Brussel. Hij voert toekomstverkenningen uit voor diverse organisaties en onderzoekt de rol van media-, kunst- en designprocessen in het ontwikkelen van toekomstgeletterdheid.
Meer over Yannick Dujardin
Koen Dillen

Koen Dillen

Koen DIllen (1964) is vertaler van opleiding en zetelde van 2003 tot 2009 in het Europees Parlement. Hij volgt de Franse actualiteit al vele jaren en schreef onder pseudoniem opgemerkte biografieën over de Franse presidenten François Mitterrand en Nicolas Sarkozy. Hij is co-auteur van een bestseller over het leven van wijlen Marie-Rose Morel.
Meer over Koen Dillen

Blijf op de hoogte