Alle Folders

Najaarsaanbieding 2021

Verschijningsdatum: 1 september 2021


Mark Elchardus

Mark Elchardus

Mark Elchardus (1946) doceerde sociologie aan de Brown University in de Verenigde Staten en de Vrije Universiteit Brussel. Hij was actief in het middenveld en schreef talrijke wetenschappelijke artikels en boeken. Momenteel is hij columnist bij De Morgen.
Meer over Mark Elchardus

Philippe De Backer

Philippe De Backer (1978) is doctor in de Biotechnologie en was Europees parlementslid voor Open Vld van 2011 tot 2016. Hij was eerst staatssecretaris en vervolgens minister van 2016 tot 2020. Hij leidde de digitale corona taskforce van de regering-Wilmès en kreeg de verantwoordelijkheid om voor voldoende tests en medisch materiaal te zorgen.
Meer over Philippe De Backer
Peter De Keyzer

Peter De Keyzer

Peter De Keyzer (1975) begon zijn carrière in de academische wereld, maar maakte na enkele jaren de overstap naar de banksector. In 2016 werd hij ondernemer en was hij mede-oprichter van het strategisch communicatiebureau Growth Inc. Van 2011 tot 2021 schreef De Keyzer een tweewekelijkse column voor de Vlaamse zakenkrant De Tijd.
Meer over Peter De Keyzer
Ludo Abicht

Ludo Abicht

Ludo Abicht (1936) studeerde Klassieke Filologie, Filosofie en Duitse Literatuur. Hij behaalde zijn doctoraat met een proefschrift over de Duits-Tsjechische dichter Paul Adler. Abicht doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van Antioch en Berkeley in de VS en aan de UGent en UAntwerpen. Hij schreef verschillende boeken over onder andere het Jodendom, ethiek, Israël-Palestina en politieke filosofie.
Meer over Ludo Abicht

Jean-Marie Dedecker

Jean-Marie Dedecker (1952) is zakenman en liberaal politicus. Hij was judocoach van 1981 tot 2000. In 2007 richtte hij de LDD op. In 2015 kreeg hij de Prijs voor de Vrijheid van de denktank Libera! Eerder publiceerde hij o.a. Rechts voor de raap, De aarde warmt op en de geesten verhitten, Hoofddoek of blinddoek?, Vrank en vrij en Geen blad voor de mond.
Meer over Jean-Marie Dedecker
Dirk Rochtus

Dirk Rochtus

Dirk Rochtus (1961) volgt Duitsland al sinds zijn studentenjaren in Bonn op de voet. Hij sloot zijn studies Germaanse filologie af aan de Universiteit van Antwerpen en doctoreerde er over De derde weg in de DDR 1989-90. Als hoofddocent Duitse geschiedenis en European Politics aan de KU Leuven bestudeert hij de rol van Duitsland in Europa en publiceert erover in boekvorm en in tijdschriften en kranten. De Duitse bondspresident verleende hem in 2007 het Bundesverdienstkreuz omwille van zijn inzet voor de Vlaams-Duitse relaties.
Meer over Dirk Rochtus
Paul Boonefaes

Paul Boonefaes

Paul Boonefaes (1965) studeerde talen in Antwerpen en behaalde een MBA aan Vlerick Business School. Hij pendelt tussen Knokke en de Algarve. Na decennia ondernemerschap in de internationale maritieme sector investeert hij momenteel in vastgoed en private equity.
Meer over Paul Boonefaes

George Orwell

George Orwell (pseudoniem voor Eric Arthur Blair, 1903-1950) drukte een onuitwisbare stempel op de Engelstalige literatuur. Tot zijn beroemdste werken horen Homage to Catalonia, 1984 en Animal Farm. In deze en andere werken toonde Orwell zich als een scherp criticus van stalinisme en totalitarisme.
Meer over George Orwell
Jean-Pierre Adam

Jean-Pierre Adam

Jean-Pierre Adam diende zijn hele leven – sinds de jaren 70 – in de rijkswacht en later gerechtelijke politie. Na de arrestatie van Marc Dutroux werd hij toegevoegd aan het onderzoeksteam in Neufchâteau. Toen het onderzoek naar de kindermoordenaar afgelopen was, vervoegde hij de gerechtelijke politie in Neufchâteau als commissaris. Daar werd hij belast met het in de praktijk omzetten van de aanbevelingen voor politiehervorming van de commissie-Verwilghen.
Meer over Jean-Pierre Adam

Pieter Willems

Pieter Willems is advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers en specialiseerde zich in het vennootschapsrecht en fiscaal recht. Het is op de kruising tussen die twee materies dat hij dagelijks ondernemers bijstaat in dossiers van herstructureringen, vermogensplanning en overnames.
Meer over Pieter Willems

Blijf op de hoogte