• do 17 nov | 20 uur
  • De Zondvloed (Mechelen)
Schrijf u hier in Overzicht Agenda

‘Wanhoop’ in De Zondvloed? Ivan De Vadder komt naar Mechelen

17 november om 20 uur komt Ivan De Vadder naar De Zondvloed om zijn nieuwe boek, Wanhoop in de Wetstraat, te bespreken. Hij gaat in gesprek met Kristof Calvo (Groen) en Vincent Stuer. Al 30 jaar lang zorgt ‘de kloof met de burger’ voor wanhoop in de Wetstraat. Sinds die beruchte Zwarte Zondag in 1991, is nog niemand erin geslaagd die kloof ook maar een beetje te dichten. Ze lijkt een structureel onderdeel geworden van de democratie. Waarom mislukken alle pogingen om die zogenaamde kloof te dichten?

In Wanhoop in de Wetstraat beschrijft politiek journalist Ivan De Vadder hoe de verwoede pogingen van de politiek om dichter bij de burger te komen, steeds stuklopen. Na 30 jaar is het tijd voor nieuwe recepten en nieuwe ideeën. De Wetstraatspecialist doet concrete voorstellen.

De sprekers

Ivan De Vadder is politiek journalist. Als vaste analist en Wetstraatwatcher van VRT NWS kent hij als geen ander het reilen en zeilen van de Belgische politiek. Hij is ook columnist bij Le Soir, het radioprogramma Matin Première (RTBF) en presenteert De Afspraak op vrijdag.

Kristof Calvo is volksvertegenwoordiger bij Groen en zetelt in de gemeenteraad van Mechelen. 

Vincent Stuer werkt al jaren achter de schermen in de binnenlandse en buitenlandse politiek. Hij was speechwriter van Europees Commissievoorzitter José Manuel Barroso, en woord- en penvoerder van Karel De Gucht als liberaal partijvoorzitter, als minister van Buitenlandse Zaken en als Europees Commissaris. Daarnaast is Vincent schrijver en theatermaker. 

Toegang is 4 euro, die zal verrekend worden als een korting bij aankoop van het boek. 

TEL 015 64 03 79

ADRES Onze-Lieve-Vrouwestraat 70, 2800 Mechelen

Inschrijven kan door een mail te sturen naar bestelling@dezondvloed.be. 

Overzicht Agenda