• do 8 jun | 20u
  • Ons Middelheem, Bredabaan 425, 2930 Brasschaat.
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Lezing: ‘Liefste Clara – brieven van achter het IJzeren Gordijn – Rita Depestel & Lech Martynowski

Rita Depestel en Lech Martynowski ontmoetten elkaar toen Riet Nederlands doceerde in Wrocław (Polen). Samen stonden ze op de eerste rij toen de stakingen van Solidarność het communistische regime deden wankelen. Lech was actief in de oppositie, Rita schreef voor Knack en De Standaard.

Na WOII trokken tienduizenden inwoners van de toenmalige Poolse stad Lwów – nu Lviv in Oekraïne – naar Wrocław (voordien Breslau). Ze namen de huizen in van de verdreven Duitse bewoners. Op het puin bouwden ze een nieuw leven uit, in het keurslijf van het communistische regime. Het bestaan achter het IJzeren Gordijn rook naar bruinkool en stinkende zeep. Gelukkig werd de grauwheid buiten – woningnood, rantsoenbonnen, wachtrijen – binnenshuis gecompenseerd door warme gastvrijheid en veel humor. U leest er alles over in Liefste Clara, het debuut van Rita Depestel-Martynowski.

Bestel het boek alvast hier.

Prijs: In voorverkoop: € 12; DF-leden € 8; <25 jaar € 4. (Aan de kassa € 2 extra).

Tijd en Plaats: 20 u. Ons Middelheem, Bredabaan 425, 2930 Brasschaat.

Inschrijven: activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be of via Ria Keysers ☎️ 03 652 12 86

Betalen: op rekening BE46 4151 1669 3136 – Davidsfonds Brasschaat, met de vermelding “Poolshoogte”. Je bent pas ingeschreven wanneer je betaald hebt.

Overzicht Agenda