• di 24 jan | 20u30
  • online
Schrijf u hier in Overzicht Agenda

Herman Simissen in gesprek met Luc Rasson over zijn boek Donker toerisme

Op dinsdag 24 januari 2023 gaat Herman Simissen in gesprek met Luc Rasson over zijn boek ‘Donker toerisme’. De digitale boekbespreking begint om 20.30 uur. Je kunt je nu aanmelden.

Donker toerisme

In zijn boek ‘Donker toerisme’ doet schrijver Luc Rasson, emeritus hoogleraar Franse letterkunde aan de Universiteit Antwerpen, verslag van de reizen die hij ondernam naar plaatsen met een duister verleden. Zijn reis is ook een reis door het Europa van de twintigste eeuw.

Digitale boekbespreking

‘Donker toerisme’ wordt omschreven als het reizen naar plaatsen met een duister verleden, naar voormalige slagvelden en concentratiekampen, of plaatsen met een anderszins omstreden verleden. Zijn er nog sporen van dat verleden zichtbaar? Welke visie op het verleden wordt er door monumenten of gedenktekens uitgedragen? Op dinsdag 24 januari gaat Herman Simissen met Luc Rasson in gesprek over zijn boek.

Aanmelden

De boekbespreking vindt online plaats op dinsdag 24 januari en begint om 20.30 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 20 januari 2023. Let op: Vermeld je emailadres bij aanmelding. Je ontvangt enkele dagen van te voren per email een link om aan de digitale boekbespreking deel te nemen.

Overzicht Agenda