• di 19 dec | 19u
  • VUB campus Etterbeek
Meer info Overzicht Agenda

‘Dinomanie’ op de campus met Harald Scheerlinck

Maak een reis door de tijd met wetenschappers: ontdek de wonderen van de dino’s en de geschiedenis van het leven op aarde!

Welkom op dit ontmoetingsmoment voor iedereen die gefascineerd is door dino’s, een moment dat tijdperken overstijgt en de mysteries van de geschiedenis van onze planeet onthult. Maak je klaar om de wereld van de paleontologie te verkennen, je te verbazen over het ongelooflijke verhaal van het leven op aarde, en wetenschappers te ontmoeten die regelmatig nog nieuwe ontdekkingen doen.

Praktisch

dinsdag, 19 december, 2023 – 19:00 tot 23:00

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene
Aula Q

Voor en door dinofans

Dino’s op de campus is een avond vol korte en krachtige presentaties, livemuziek en gesprekken met internationale paleontologen en dino-experten over fossielen en andere wonderlijke dieren uit het geologische verleden van de aarde. Wil je graag met paleontologen praten over de geschiedenis van het leven, of heb je vragen over hoe je paleontoloog kunt worden? Deze vragen en nog veel meer worden beantwoord door een sterk team van topwetenschappers, journalisten en (Belgische) paleontologen.

Dit evenement brengt alle dinofans samen voor een fascinerende avond vol gemeenschappelijke passies en fantastische verhalen. Tijdens deze avond zullen er ook exclusief 3 signeersessies plaatsvinden, onder andere met Ertsberg-auteur Harald Scheerlinck, dus zorg dat je op tijd bent (en vergeet je cash niet om hun boeken aan te kopen). Live muziek wordt gebracht door het het harmonie-orkest van de academie van Etterbeek in samenwerking met het VUB Orkest. De hele avond wordt aaneengepraat door Wim Van Humbeeck.

De meeste presentaties zullen in het Engels zijn, sommige ook in het Nederlands.

Koen Stein (Belgium’s most sympathetic dino-expert and palaeontologist)
Harald Scheerlinck (Journalist, dino enthusiast and author of ‘Dino Mania’)
Anthonie Hellemond (Palaeontologist and president of Palaeontologica Belgica)
Christen ‘Chris’ Shelton (Professor of palaeontology at Rogers State University – USA)
Melanie A. During (Dutch vertebrate palaeontologist and author)
Pim Kaskes (Specialist on the K-Pg extinction)

Lees meer over het programma en de sprekers op de website van onze partner ‘Paleontologica Belgica’.

Overzicht Agenda