• ma 7 nov | 20.00 uur
  • De Studio (Antwerpen)
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Debatavond ‘Donker toerisme’ met Luc Rasson

Het Humanistisch Verbond en uitgeverij Ertsberg nodigen u graag uit op de boekvoorstelling van Donker Toerisme. Karl Drabbe modereert het panelgesprek met Dirk Rochtus en Luc Devoldere.

Thanatoerisme. Een donker toerist reist niet naar de zon. Hij wil een geschiedenis kunnen aanraken, op zoek naar de relicten van een gewelddadig verleden.

Hoe gaan de Italianen om met hun fascistische verleden, of de Spanjaarden met de erfenis van Franco? Hoe herdenken de Hongaren de opstand van 1956 tegen de communistische dictatuur?

In Donker toerisme brengt Luc Rasson verslag uit van zijn reizen doorheen de roerige Europese twintigste eeuw, met als centrale vraag: is het mogelijk tot een herinnering te komen die recht doet aan iedereen die betrokken was bij een verwoestend verleden?

Klik hier voor meer info over het boek.

Luc Rasson (1956) werd na een carrière als hoogleraar Franse letterkunde aan de Universiteit Antwerpen non-fictie-auteur.

Hij publiceerde onder meer De kracht van het beeld: De Groote Oorlog op het witte doek (2014) en Het lijk van de dictator (2020).

Praktisch

7 november om 20.00 uur

De Studio (Antwerpen)

Bereikbaarheid & toegankelijkheid
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Bereikbaarheid
De Studio ligt centraal aan het Mechelseplein. Je komt best te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Er is een fietsenstalling voor de deur. De dichtstbijzijnde Vélo fietsstations zijn 084-Elzenveld en 073-Maarschalk Gérard. Je kan ons ook bereiken met tram 4, 7, 12 en 24 of bus 1, 13, 22, 290 en 500.

Parking
De Studio beschikt niet over een eigen parking. Er zijn betaalparkings in de buurt. Hou rekening met de lage-emissiezone in de Antwerpse binnenstad. Check op www​.sna​.be of je met je wagen de stad in mag.

Overzicht Agenda