• do 29 feb | 19u30
  • Koekelare
Meer info Overzicht Agenda

Boekvoorstelling ‘Wild Land’ van Paul Cobbaert in Koekelare

wild land

De milieuraad Koekelare en de Bib Koekelare organiseren een lezing met Dirk Raes en Paul Cobbaert. Beide zijn woonachtig te Koekelare en hun onderwerpen hebben te maken met natuur en milieu.

Paul Cobbaert (1984) is een kind van het West-Vlaamse boerendorpje Bekegem. Hij is zelfstandig journalist en werkt vooral voor De Zondag. Wildlife is zijn eerste passie. Zijn boek Wild Land is een schot in de roos.

De mythische wolf is terug in België. De oehoe en de raaf ook. De zeehond en de bever. De tropische boomkikker. Zelfs de mysterieuze lynx. En wie weet straks ook de iconische bruine beer? Het lijstje is indrukwekkend. Waarom keren deze wilde dieren terug naar ons land en wat zegt dat over onze natuur?
Cobbaert gaat praten met biologen, natuurwerkers, beleidsmakers en activisten. Dit boek is geen wetenschappelijk traktaat, maar een vat vol verhalen. Over de laatste wolf en koning Leopold I, over nazi’s en wasberen, over boze boeren en jagers, over de bloedstollende comeback van de bever, en veel meer.


Een boek vol passie dat de schoonheid van onze natuur beschrijft en op begrijpelijke wijze uitlegt waarom ze bedreigd wordt. — Begijn Le Bleu, Fwiet Vogelmagazine

Praktische informatie

Wanneer

  • Do 29 februari 2024van 19.30 tot 21.30 uur

Prijs

Gratis

Waar

CC De Balluchon

 Moerestraat 19, 8680 Koekelare

Tickets

Contact

Paul Cobbaert maakt een boek over Wildlife in Belgie

Wild land is een schot in de roos. Het combineert aandacht voor de terugkeer van wilde dieren, oprechte verwondering over de schoonheid en de veelzijdigheid van de natuur en een intense beleving van al die natuurpracht. Als voorzitter van Natuurpunt vind ik dit boek dan ook een aanrader voor iedereen, en dus niet alleen voor mensen die actief zijn in het natuurbehoud. — Bart Vangansbeke, voorzitter Natuurpunt

Overzicht Agenda