• do 2 jun | 20u00
  • Hotel De Basiliek, Edegem
Schrijf je hier in Overzicht Agenda

Boekvoorstelling Siegfried Bracke: ‘Open het debat!’

De Vlaamse Volksbeweging (VVB) Antwerpen en uitgeverij Ertsberg nodigen u uit op donderdag 2 juni in Edegem voor de voorstelling van Open het debat!, het nieuwe boek van Siegfried Bracke

Burgemeester van Edegem Koen Metsu verwelkomt, Boudewijn Bouckaert leidt het boek in. Vervolgens gaat David Geens in gesprek met de auteur. Achteraf is het mogelijk om het boek te kopen en te laten signeren.

Praktisch

Deuren: 19u30
Start: 20u00

Hotel De Basiliek
Trooststraat 20-22
2650 Edegem

Inkom: 5 euro, ter plaatse te betalen

Het boek

Een hartenkreet van Siegfried Bracke: de vraag om een open debat. Net dat wat Vlaanderen zeker tijdens de coronacrisis zo hard heeft moeten missen. Vlaanderen heeft nood aan een debat waar de werkelijkheid niet steevast met dezelfde bril wordt bekeken. Waar veel meer mensen aan bod mogen komen dan deusual suspects. Waar plaats is voor diversiteit die ruimer is dan geslacht of kleur.

Bracke heeft een van de scherpste pennen in Vlaanderen. Sinds zijn overstap van journalistiek naar politiek in 2010, schreef hij talloze stukken over de meest diverse onderwerpen. Hij werpt een kritische blik op de politiek – uiteraard – maar ook op goede boeken, de tijdsgeest, de coronacrisis. Ook de media en onze Vlaamse openbare omroep – waar hij net geen dertig jaar heeft gewerkt – ontsnappen niet aan zijn arendsoog. Zijn hele leven lang was hij een bevoorrecht waarnemer. In Open het debat!verwerkt Bracke nu wat hem is bijgebleven uit een rijkgevuld leven vol gulzig lezen, kijken en luisteren.

Over de auteur

Siegfried Bracke (1953) was dertig jaar journalist. Hij zetelde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor N-VA en was vijf jaar lang voorzitter van diezelfde Kamer. Vandaag is hij schrijver, columnist, opiniemaker. Op Doorbraak.be is hij een van de meest gelezen auteurs.

Overzicht Agenda