• di 12 apr | 14u00
  • Slagmolenweg 76, 3600 Genk
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Boekvoorstelling ‘Raaf’ met begeleide wandeling door Natuurpunt

Wat hebben de mens en de raaf overgehouden aan die gedeelde geschiedenis? Een kater, zo lijkt het. Geen vogel heeft zo’n onheilspellende reputatie als de ‘grimmige, akelige vogel uit het donk’re schimmenheer’, zoals Poe in The Raven schreef. Geen vogel is de voorbije eeuwen zo zwartgemaakt, zo verjaagd en bejaagd als de raaf. Maar vandaag kijken we naar raven met nieuwe ogen. Kristof Smeyers schrijft een natuur- en cultuurgeschiedenis van de vaak verguisde raaf in vogelvlucht.

En de raaf? Die kijkt terug: aarzelend nestelt hij zich na lange afwezigheid weer in de Lage Landen. Snijden we zo een nieuw hoofdstuk aan in onze gedeelde geschiedenis?

Praktisch:

Uitgeverij Ertsberg en Natuurpunt nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling van ‘Raaf’ in bezoekerscentrum De Maten – De Slagmolen in Genk. Presentator en dierenliefhebber Chris Dusauchoit interviewt auteur Kristof Smeyers. Ook minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir zal het woord nemen. Achteraf nemen twee gidsen van Natuurpunt u mee op wandel door het aangrenzende natuurgebied De Maten.

U krijgt de keuze tussen een groene wandeling in aanwezigheid van de auteur, of een literair-culturele wandeling met teksten uit de novellen van Geert de Roerdomp van Alfons Jeurissen, het verhaal van Jean de la Fontaine over de Raaf en Reinaert de Vos en teksten van verschillende landschapsdichters uit Genk. Achteraf kunt u napraten met een drankje in de gezellige buitenbar.

13u30: deuren
14u00: start boekvoorstelling
15u20: einde
15u30: start wandeling
16u30: einde wandeling

Inschrijven is verplicht en kan hier. Het boek bestellen kan hier.

Overzicht Agenda