• ma 21 mrt | 19u30
  • SJCM Campus Antwerpen, auditorium 00.0100
Reserveer hier jouw plaats Overzicht Agenda

Boekvoorstelling Frank Judo ‘Het bewaren waard’

Op maandag 21 maart stelt Frank Judo zijn boek Het bewaren waard. Wandelen door een conservatisme langs 21 misverstanden voor.

Dirk Rochtus, auteur en hoofddocent Duitse geschiedenis en European Politics aan de KU Leuven, verzorgt het voorwoord. Vervolgens gaat auteur Frank Judo in gesprek met columnist Vincent Stuer en Koen Lemmens, hoogleraar publiekrecht aan de KU Leuven. Moderator Rik Van Cauwelaert leidt het gesprek in goede banen. Op voorhand inschrijven is gratis maar verplicht.

Deuren: 19u30
Start: 20u00

Locatie:
SJCM Campus Antwerpen, auditorium 00.0100
Sint-Jacobsmarkt 49
2000 Antwerpen

Het boek

Net zoals iedereen de idioot van iemand anders is, vind je ook conservatieven in maten en gewichten. Hervormingsaverse communisten, moslims die strak in de leer zijn, laïcistische nationalisten, boze populisten of voldane burgermannetjes, allemaal passen ze in de conservatieve mal. Nu en dan gebeurt het zelfs dat iemand zichzelf als conservatief bestempelt, de laatste jaren zelfs meer dan vroeger. Het is maar de vraag of dat zelfverklaarde conservatisme ook als voortzetting kan gelden van het historische conservatisme. Voor een levensbeschouwing die grote waarde hecht aan continuïteit is die vraag niet zonder belang, om niet te zeggen dat ze cruciaal is voor de eigen geloofwaardigheid.

Frank Judo werpt een kritische blik op het actuele conservatisme en onderneemt een wandeltocht langs de misvattingen die vaak aan de basis liggen van de karikaturen van het conservatieve denken – of die nu afkomstig zijn van voorstanders of van tegenstanders van conservatisme.

Bestellen kan hier.

Overzicht Agenda