Boekvoorstelling en panelgesprek ‘Echt verbonden’ van Paul Borghs

📚 Leer meer over de geschiedenis van de openstelling van het huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht aan de hand van het nieuwe boek van Paul Borghs met panelgesprek over het wetgevend kader van relaties in het verleden, heden en toekomst.

Naar aanleiding van de 20-jarige verjaardag van het openstellen van huwelijk, stelt Paul Borghs zijn nieuwe boek ‘Echt verbonden, geschiedenis van het homohuwelijk in België” voor in de Pacificatiezaal in Gent. Paul Borghs schetst aan de hand van interviews, tijdsdocumenten en interne verslagen de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in België die hebben geleid tot de openstelling van het huwelijk

ℹ Programma:

🎤 Om 19u geeft de Gentse schepen voor gelijke kansen Astrid De Bruycker een welkomswoord, gevolgd door de voorstelling van het nieuwe boek door Paul Borghs.

🎤 Hierna zetelen enkele interessante sprekers, waaronder Paul zelf, in een panel om te reflecteren over de verschillende thema’s en het toekomstperspectief die bij het huwelijk binnen de LGBTI+ gemeenschap komen kijken.

🍻 We sluiten de avond af met een drink in Casa Rosa. Een initiatief van Casa Rosa, met de steun van Stad Gent.Lees minder

Wanneer?

Vrijdag 2 juni 2023 van 19:00 tot 23:00

Contactgegevens

hallo@casarosa.be

Georganiseerd door

Casa Rosa 

Overzicht Agenda