• za 10 dec | 16u
  • De Zwarte Panter (Antwerpen)
Reserveer hier (verplicht) Overzicht Agenda

Boeklancering ‘Chaos en charisma. Het succesverhaal van Bessel Kok’ in galerie De Zwarte Panter (Antwerpen)

Galerie De Zwarte Panter en Ertsberg nodigen u uit op de boeklancering van Chaos en charisme:

Programma

-Aperitief

-Galeriehouder Adriaan Van Raemdonck leidt in

-Schrijver en voormalig profvoetballer Jan Mulder aan het woord

-Columnist en auteur Max Pam aan het woord

-Auteur Filip Michiels interviewt Bessel Kok

-Executive Chairman bij DPG Media Christian Van Thillo aan het woord

-Uitgever Karl Drabbe leidt uit

-Signeersessie

Tijdstip

-zaterdag 10 december 2022
-startuur: 16u

Locatie

-Galerie De Zwarte Panter | Hoogstraat 70-72-74 | 2000 Antwerpen | www.dezwartepanter.com

Het boek

Toen ‘Nederbelg’ Bessel Kok aan de slag ging als kersverse CEO van toenmalig telecombedrijf RTT erfde hij daar een totaal vermolmd overheidsbedrijf. Bij zijn afscheid vijf jaar later waren de wachtlijsten grotendeels weggewerkt en had hij met Proximus de mobiele telefonie succesvol geïntroduceerd in België.

Zijn succesrecept? Tonnen charisma, een aanstekelijke dadendrang en een uitzonderlijk sterk strategisch doorzicht. Eerder al had Bessel Kok furore gemaakte als mede-oprichter van het financiële dienstenbedrijf SWIFT – sinds de recente sancties tegen Rusland actueler dan ooit – en later zou hij ook de Tsjechische telefoonoperator Cesky Telecom op een moderne leest schoeien. Hij engageerde zich in de schaak-, film-, wieler- en kunstwereld, en raakte in Praag nauw bevriend met Václac Havel.

In Chaos en Charisma brengt journalist Filip Michiels het verhaal van een fascinerend leven, op basis van tientallen interviews met Bessel zelf en met sleutelfiguren uit zijn omgeving. Tegelijk leest dit boek als een kroniek van een ongemeen boeiende periode: van het bruisende Amsterdam van de jaren 60 over het kapot gepolitiseerde België in de jaren 80 tot het bruisende Praag anno 2022.

Filip Michiels (1969) werkt al ruim 20 jaar als journalist voor onder meer Vacature Magazine, De Morgen, Trends, De Standaard, Bloovi en Doorbraak.be.

Bestel alvast uw exemplaar hier.

‘Een gedreven ondernemer, een uitmuntend bedrijfsleider, een groot maatschappelijk engagement en een geweldige uitstraling.’ — Christian Van Thillo, DPG Media

‘Bessel Kok, gentleman-zakenman, mecenas-vriend van het schaken en de kunsten, minister van telefoondiensten en balletzalen in België, topbestuurder SWIFT en Tour de France, trouwe minnaar van de vrouwen en de mannen op zijn weg. Ik weet het zeker: dit zijn pijlers voor een boek over een fascinerend leven.’ — Jan Mulder

Overzicht Agenda