Aanbieding!
Paul Boonefaes

Zwijg!

uitverkocht, wordt niet meer gedrukt

Waarom woke niet deugt

Oorspronkelijke prijs was: €22,50.Huidige prijs is: €22,50. 14,63

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

‘Zwartrijden’ mag niet meer in Brussel. Niet meer enkel de daad, maar het woord. Lufthansa verwelkomt u niet langer aan boord met ‘dames en heren’, want dat is niet meer gepast. En moeten we nu ‘die’ zeggen in plaats van ‘hij’ of ‘zij’?

Waar komt die hypersensitiviteit vandaan? Vanwaar komt die obsessie met ras, gender en afkomst? Waarom nu? Onze instellingen en media zijn doordrongen van ‘woke’ ideologie, ook al verzetten een groeiend aantal commentatoren en intellectuelen zich keihard. Is ‘woke’ progressief? Of is het een middeleeuwse meute op heksenjacht, zoals Rowan Atkinson hen noemt?

Academici – al dan niet gecanceld – noemen ‘woke’ steed vaker een cultus, een ideologische kanker zelfs, die onze burgermaatschappij vernielt, onze instellingen uitteert en onze cognitieve vrijheid wil afnemen. Zoals in elke cultus begrijpen enkel de leiders het echte doel, en worden de volgelingen verleid met een zorgvuldig geconstrueerde fictie. In dit boek doorprikt Boonefaes die fictie en deconstrueert hij het fenomeen ‘woke’.

ISBN: 978 94 64369 08 3 Categorieën: , Tag: Verschijningsdatum: November 2021Aantal pagina's: 128p
Paul Boonefaes

Paul Boonefaes

Paul Boonefaes (1965) studeerde talen in Antwerpen en behaalde een MBA aan Vlerick Business School. Hij pendelt tussen Knokke en de Algarve. Na decennia ondernemerschap in de internationale maritieme sector investeert hij momenteel in vastgoed en private equity.
Meer over Paul Boonefaes

‘Een must-read voor iedereen die wil begrijpen wat woke écht betekent.’
– Dyab Abou Jahjah

In de media

Opera Nederland 16/4/22
Ongehoord Nieuwscafé 30/3/22
‘t Pallieterke 12/01/22
Daardaar 10/01/22
Doorbraak 5/01/22
De Tijd 15/12/21
Krant van West-Vlaanderen 10/12/21