Aanbieding!
Egbert Lachaert

Vrije mensen groeien

Essay voor een sterke samenleving

Oorspronkelijke prijs was: €12,50.Huidige prijs is: €12,50. 8,13

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

De westerse wereld kende met het liberalisme als dominante ideologie een ongeziene periode van welvaart, vrijheid en vrede. Maar, in het huidige tijdsgewricht is het liberalisme aan een update toe. In Vrije Mensen Groeien beschrijft Egbert Lachaert op een eerlijke manier de toestand van het liberalisme. Dit essay gaat de uitdaging aan om positieve antwoorden te bieden op de gevolgen van ongebreideld kapitalisme, groepsdenken en de tendens om verantwoordelijkheid collectief af te wentelen op een dominante overheid.

Lachaert zet in zijn analyse de individuele burger opnieuw centraal. Die burger heeft een rol te spelen om zelf zijn of haar pad hogerop uit te stippelen, zonder verplichtingen vanuit de overheid. In zijn analyse gaat Lachaert geen enkel moeilijk thema uit de weg. Gaat het nu om politiek, wonen, de diverse samenleving, onderwijs of economie: hij blijft niet hangen in analyses over wat fout loopt, maar geeft ook constructieve antwoorden. Daarbij is een modern liberalisme zijn baken.

Met dit tijdloze ideologische essay komt Lachaert los van de waan van de dag en de huidige partijpolitiek. Hij bewijst zo dat het liberalisme ook vandaag nog het meest optimistische recept blijft voor een sterke samenleving, waarin vrije mensen groeien.

ISBN: 9789464750256 Categorieën: , Tags: , , Verschijningsdatum: 12 mei 2023Aantal pagina's: 82p

Egbert Lachaert

Egbert Lachaert (1977) is de voorzitter van de Vlaamse liberale partij Open Vld. Hij is ook federaal volksvertegenwoordiger en eerste schepen in Merelbeke. Door zijn ervaring binnen het Liberaal Vlaams Studentenverbond, de denktank Liberales en Open Vld groeide Lachaert uit tot één van de belangrijkste stemmen van het liberalisme in België.
Meer over Egbert Lachaert