Dany Verstraeten

Verankerd

24,95

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Na meer dan 40 jaar als bevoorrechte getuige van de handel en wandel in het Vlaamse medialandschap, gaat Dany Verstraeten op pensioen. Sinds de lancering van VTM in 1989 is hij als anker van het VTM-nieuws een vertrouwd gezicht in de Vlaamse huiskamers. Jarenlang was ‘den Dany’, zoals de Vlaamse kijker hem steevast aanspreekt, ook mee verantwoordelijk voor het succes van het reportagemagazine Telefacts.

VTM, succesverhaal met vallen en opstaan

In zijn biografie Verankerd neemt Dany Verstraeten ons mee achter de schermen van het ontstaan en de groei van VTM in het algemeen en het VTM-nieuws in het bijzonder. Een succesverhaal, dat toch gepaard ging met vallen en opstaan. Weinigen hebben zo’n lange staat van dienst als nieuwsanker, of een beter overzicht van de evoluties die het tv-nieuws in al die jaren heeft doorgemaakt.

Leerrijke en ontspannende biografie

We komen te weten dat Dany Verstraeten als tiener al geconfronteerd werd met bepaalde wetmatigheden van de journalistiek, en volgen hoe hij bij de openbare omroep de basis legde voor z’n latere tv-carrière bij VTM. Dany’s memoires worden geregeld gekruid met anekdotes, waarvan sommige tot de verbeelding spreken. Dat maakt van Verankerd niet alleen een leerrijke autobiografie, maar ook een ontspannen leeservaring.

ISBN: 9789464750102 Categorie: Tags: , , , , , , , , , Verschijningsdatum: 2 september 2023Aantal pagina's: 296p

Dany Verstraeten

Dany Verstraeten (1955) is licenciaat in de Communicatiewetenschappen (KU Leuven) en sinds 1978 actief in de media in Vlaanderen. Na tien jaar als radiomedewerker bij de openbare omroep stond hij mee aan de wieg van VTM in 1989. Sindsdien is hij anker van het VTM-nieuws. Daarnaast was hij ook vijftien jaar presentator van Telefacts en tien jaar motor van een automagazine op VTM.
Meer over Dany Verstraeten

Een boeiend overzicht van een cruciaal stuk televisiegeschiedenis van Vlaanderen, van de geboorte van VTM tot nu, aan de hand van de carrière van een van de beste ankers van Vlaanderen, Dany Verstraeten. — Ivan De Vadder, auteur en journalist VRT

Dromen over een op te richten televisiestation is vrij makkelijk. Die droom waarmaken is andere koek. Daarvoor heb je klasbakken als Dany nodig. Merci, maat. — Mike Verdrengh, eerste programmadirecteur VTM

In de media

Kneistikrant 11/11/23
Dag Allemaal 12/9/23
ATV 10/9/23
VRT 8/9/23
Vlaams Kijken 6/9/23
Nieuwsblad 5/9/23
De Standaard 2/9/23
HLN 2/9/23
DE Morgen 1/9/23
Westnieuws 19/8/23