Aanbieding!
Dirk Rochtus

Scherprechters van de geest

Duits debat tot op het bot

Oorspronkelijke prijs was: €24,95.Huidige prijs is: €24,95. 16,22

Op voorraad

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Debatteren is de Duitsers een lust. Hun politieke cultuur wordt beheerst door debat. Over de natie, dictatuur, oorlog en verwerking van het dramatische verleden, tot democratie en migratie. Debatten die ook in Vlaanderen en Nederland aanbelangen en beroeren. Het verschil: Duitse politici, denkers en publicisten gaan nog veel scherper met elkaar in de clinch dan wij. Ze graven ook heel wat dieper, tot op het bot. Dat is eigen aan de Duitse geest. Die uit zich in grondige redeneringen en diepzinnige bewoordingen.

De kunst bestaat erin die ‘scherprechters van de geest’ aan de tand te voelen en hun visies, gedachten en oordelen naar een Nederlandstalig publiek over te brengen. Dirk Rochtus doet dat op een bevattelijke en vlot geschreven manier. Dit boek bevat een uitgebreid essay over het einde van het Merkel-tijdperk en meer dan 50 artikels over cultuur, geschiedenis, de werking van de staat en de links-rechts-tegenstelling. Rochtus gidst de lezer doorheen een rijk geestelijk landschap en stoot op inzichten die helpen de eigen positie in de samenleving en het politieke bestel van deze tijd te doorgronden.

Met een woord vooraf van Jan Leyers.

ISBN: 978 94 64369 06 9 Categorieën: , Tag: Verschijningsdatum: September 2021Aantal pagina's: 312p
Dirk Rochtus

Dirk Rochtus

Dirk Rochtus (1961) volgt Duitsland al sinds zijn studentenjaren in Bonn op de voet. Hij sloot zijn studies Germaanse filologie af aan de Universiteit van Antwerpen en doctoreerde er over De derde weg in de DDR 1989-90. Als hoofddocent Duitse geschiedenis en European Politics aan de KU Leuven bestudeert hij de rol van Duitsland in Europa en publiceert erover in boekvorm en in tijdschriften en kranten. De Duitse bondspresident verleende hem in 2007 het Bundesverdienstkreuz omwille van zijn inzet voor de Vlaams-Duitse relaties.
Meer over Dirk Rochtus

‘Een rijke caleidoscopische bundel over de Duitse geschiedenis en politieke cultuur. Rake observaties en evenwichtige oordelen.’ – Ton Nijhuis, directeur Duitsland Instituut Amsterdam

‘Diepgaande kennis helder en toegankelijk verwoord. Een ideale introductie tot Duitslands actualiteit en verleden.’ – Ine Van linthout (VUB, directeur dasKULTURforum Antwerpen)

In de media

Tzum 24/11/21
Trends 1/11/21