David D'Hooghe

Rede, empathie en dialoog

Op zoek naar een nieuw politiek midden

15,00

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Het politieke gebeuren na de verkiezingen van 2019 bezorgde David D’Hooghe een gevoel van onbehagen en frustratie. Kan dit land echt niet beter? Wat zijn de oorzaken van het falen van ons politieke systeem? Wat kan eraan worden gedaan?

In de periode april 2021 – maart 2023 kwam hij, mede op basis van vele gesprekken binnen en buiten de (partij)politiek, tot de overtuiging dat de huidige politieke partijen niet langer in staat zijn om de structurele hervormingen door te voeren die ons land nodig heeft. Daarvoor moet er op een andere manier aan politiek worden gedaan en is er een andere soort politieke partij nodig. Niet een die gestoeld is op een van de klassieke politieke ideologieën, maar op ruim gedeelde doelstellingen en waarden, op redelijkheid en empathie. Een middenpartij waarin voor de concrete uitdagingen op basis van een open dialoog naar werkbare oplossingen wordt gezocht.

Dit essay gaat nader in op de fundamenten van een noodzakelijk nieuw politiek initiatief, een partij van rede, empathie en dialoog.

ISBN: 9789464750577 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: 9 september 2023Aantal pagina's: 76p

David D’Hooghe

David D’Hooghe (1962) is deeltijds hoogleraar publiekrecht aan de KU Leuven. Tot september 2023 is hij werkzaam als advocaat en erkend bemiddelaar. Hij is de auteur van diverse vakpublicaties en schreef ook een aantal opiniebijdragen over de res publica.
Meer over David D’Hooghe

Blijven we bakkeleien over partijpolitieke oneliners of schrijven we een positief, onderbouwd en verbindend verhaal dat de loopgravenoorlogen kan overstijgen? Met dit hoopvolle manifest houdt D’Hooghe partijen en burgers een spiegel voor en reikt handvaten aan die ons doen dromen van een betere toekomst, weg van het politieke gehakketak, waar inhoud het debat bepaalt. — Amir Bachrouri, voorzitter Vlaamse Jeugdraad

In de media

De Morgen 13/10/23