Aanbieding!
Siegfried Bracke

Open het debat!

24,50 15,93

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Een hartenkreet van Siegfried Bracke: de vraag om een open debat. Net dat wat Vlaanderen zeker tijdens de coronacrisis zo hard heeft moeten missen. Vlaanderen heeft nood aan een debat waar de werkelijkheid niet steevast met dezelfde bril wordt bekeken. Waar veel meer mensen aan bod mogen komen dan de usual suspects. Waar plaats is voor diversiteit die ruimer is dan geslacht of kleur.

Bracke heeft een van de scherpste pennen in Vlaanderen. Sinds zijn overstap van journalistiek naar politiek in 2010, schreef hij talloze stukken over de meest diverse onderwerpen. Hij werpt een kritische blik op de politiek – uiteraard – maar ook op goede boeken, de tijdsgeest, de coronacrisis. Ook de media en onze Vlaamse openbare omroep – waar hij net geen dertig jaar heeft gewerkt – ontsnappen niet aan zijn arendsoog. Zijn hele leven lang was hij een bevoorrecht waarnemer. In Open het debat! verwerkt Bracke nu wat hem is bijgebleven uit een rijkgevuld leven vol gulzig lezen, kijken en luisteren.

ISBN: 9789464369489 Categorieën: , Tags: , , , , Verschijningsdatum: 16 mei 2022Aantal pagina's: 240p
Siegfried Bracke

Siegfried Bracke

Siegfried Bracke (1953) was dertig jaar journalist. Hij zetelde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers voor N-VA en was vijf jaar lang voorzitter van diezelfde Kamer. Vandaag is hij schrijver, columnist, opiniemaker. Op Doorbraak.be is hij een van de meest gelezen auteurs.
Meer over Siegfried Bracke

Siegfried Bracke was een gevreesd journalist en gerespecteerde Kamervoorzitter, nu is hij verveld tot een scherp columnist die vindt dat er best wat meer verscheiden opinies mogen zijn. — Luckas Vander Taelen

Veel columnisten schrijven zo elegant dat ze vergeten relevant te zijn. Anderen zijn relevant maar zo weinig elegant, dat niemand hen leest. Niet zo Bracke! Relevantie verknoopt met elegantie. Pittige portretjes van onze ‘media stars’. Gênante quotes, geput uit de slechte gewoonte niets te vergeten. Gerichte politieke ‘scuds’, vrucht van sterk dossiergewroet. Licht venijn zonder gif. Lichtvoetig maar met zwaartekracht. Draagbare bagage met kostbare juweeltjes. Dat is Open het Debat! Flandrien, neem het mee naar Zanzibar of Tenerife, naar Knokke of naar Watervliet. Het u beklagen zal je niet. – Boudewijn Bouckaert

In de media

Dag Allemaal 20/6/22
HLN 20/6/22
Uitpers 18/6/22
't Pallieterke 9/6/22
De Morgen 21/5/22
De Zondag 15/5/22