Aanbieding!
Pinar Akbas

Niran en ik

Autobiografictie

Oorspronkelijke prijs was: €22,50.Huidige prijs is: €22,50. 14,63

Op voorraad

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Buitenstaanders omschrijven Niran en Ada vaak als twee handen op één buik, maar niemand is op de hoogte van de verwijten, de kwetsende woorden en de figuurlijke klappen in het gezicht die ze elkaar over de jaren toedienden.

Ada voelde zich tijdens het opgroeien opgesloten en benauwd door de immense verantwoordelijkheden die een Turks meisje in Vlaanderen moet dragen. Haar broer hoefde zich geen zorgen te maken over roddel en achterklap, maar Ada moest een voorbeelddochter zijn. En degelijk huwelijksmateriaal. Ze rebelleerde.

Niran voelde zich onbegrepen. Want het zijn toch altijd de moeders – de vrouwen – die de verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun dochters dragen. Niran besefte dat ze Ada moest redden uit de uitzichtloze poel van tradities en eer. Ze ontwaakte uit een droom, een wereld, waarin ze zich jaren geleden had neergelegd bij de rolpatronen in een patriarchale samenleving die ze onbewust had meegenomen naar haar nieuwe thuis in Vlaanderen.

Dit is het verhaal van twee sterke vrouwen die niet geloven in een lot, maar in hun eigen veerkracht. Twee vrouwen die de kracht van hun stemmen laten galmen in een wereld die enkel draait voor mannen.

ISBN: 9789464369441 Categorieën: , Tags: , , , , Verschijningsdatum: 2 mei 2022Aantal pagina's: 272p
Pinar Akbas

Pinar Akbas

Pinar Akbas (1980) woont en werkt als verpleegkundige in Hasselt. Haar enige ambitie in het leven is verhalen absorberen en navertellen. Ze vindt rust in de kalme chaos van haar eigen wereld in haar appartement in Hasselt.
Meer over Pinar Akbas

Dit boek doet duizelen van dualiteiten. Twee vrouwen, twee werelden, twee vijanden: het patriarchaat en zijn slippendragers. Onderdrukking is een mannenwereld, door vrouwen gedragen. Het zijn moeders die onderdanigheid aan een man doorgeven aan hun dochters. Akbas’ debuut toont met een brutale finesse hoe vrouwen elkaar bevechten. En uiteindelijk zichzelf. — Hind Fraihi, onderzoeksjournalist

Ik heb bewondering voor Pinar Akbas. Ze schrijft over grote en gevoelige thema’s in kleine levens, is voelbaar geëngageerd, scherp, en ze schuwt het debat niet. — Fidan Ekiz, journalist

In de media

Knack Weekend 1/6/22
HBVL 12/5/22
Nieuwsblad 12/5/22
Internetgazet 8/5/22
De Morgen 7/5/22