Harald Scheerlinck

Dinomanie

Dino's in onze populaire cultuur

27,50

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

Zo’n 66 miljoen jaar geleden werden alle niet-vliegende dinosaurussen brutaal van de aardbol geveegd, maar in onze popcultuur zijn ze vandaag meer levend dan ooit. We bekijken hun avonturen op televisie en in de bioscoop, dragen ze op onze kleren, eten ze op en rijden erin rond. Dino’s spreken al eeuwen tot de verbeelding van kinderen en volwassenen. En in tegenstelling tot draken hebben ze ook écht bestaan.

Of je nu rondrijdt in een Ford Raptor, fan bent van countrylegende Johnny Cash, de eerste Jurassic Park film al zeventien keer hebt gezien of net als steenrijke ondernemers als Marc Coucke en Fernand Huts een paar miljoen euro over hebt voor een dinoskelet: er zitten meer dino’s in je leven dan je denkt.

Dompel jezelf onder in een wereld vol pretparken, computerspelletjes en stripverhalen waarin dino’s centraal staan. Je komt te weten wie de eerste dinojagers waren, waar de soortnaam ‘dinosaurus’ vandaan komt en hoe je zelf een exemplaar in huis kunt halen.

ISBN: 9789464750324 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: Oktober 2023Aantal pagina's: 240p

Harald Scheerlinck

Harald Scheerlinck (1989) is journalist en radiomaker voor Radio2 en VRT NWS. Hij is ook de gastheer van zijn eigen nostalgische podcast Akkerdjie, waarin hij jeugdhelden ontvangt voor een gezellige babbel. Verhalen vertellen is zijn passie: via de radiogolven, online of op het papier van dit boek.
Meer over Harald Scheerlinck

Dino’s zijn zogezegd uitgestorven, maar dit boek bewijst waarom ze voor altijd zullen voortleven. — William Boeva, komiek en dinofanaat

Onderzoek en popcultuur staan in de dinowereld soms op gespannen voet met elkaar. Scheerlinck fileert de zin en onzin in dat spanningsveld. Scheerlincks pen is vlotter dan een Velociraptor. — prof. ANNE S. SCHULP, paleontoloog Universiteit Utrecht