Aanbieding!
Pieter Willems

De stille maatschap

Onbekend maar niet onbemind

Oorspronkelijke prijs was: €24,95.Huidige prijs is: €24,95. 16,22

Op voorraad

35% korting op dit boek
Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

De stille maatschap is als vennootschapsvorm in de praktijk wat ondergesneeuwd geraakt. Onterecht, want het gaat om een zeer nuttig en polyvalent vehikel. Haar mindere bekendheid volgt waarschijnlijk rechtstreeks uit haar grootste troef: absolute discretie.

De stille maatschap opereert via een werkend vennoot die optreedt in eigen naam. Derden hebben geen idee dat zij handelen met een stille maatschap. Daarnaast zorgt de stille maatschap ook voor de nodige bescherming voor de stille vennoten. Zij zijn beperkt aansprakelijk.

De toepassingen van de stille maatschap zijn door haar hoge flexibiliteit legio. Vastgoedontwikkeling, successieplanning en vermogensbeheer zijn maar enkele voorbeelden. De stille maatschap biedt vermogensbescherming for all seasons. De stille vennoten kunnen ook een bijkomend voordeel genieten: zij kunnen belastingvrij winsten opstrijken die door de werkend vennoot worden gerealiseerd. Het is wel oppassen dat de fiscale regels gerespecteerd worden.

ISBN: 978 94 64369 18 2 Categorieën: , Verschijningsdatum: oktober 2021Aantal pagina's: 192p

Pieter Willems

Pieter Willems is advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers en specialiseerde zich in het vennootschapsrecht en fiscaal recht. Het is op de kruising tussen die twee materies dat hij dagelijks ondernemers bijstaat in dossiers van herstructureringen, vermogensplanning en overnames.
Meer over Pieter Willems

‘De stille maatschap is een juridisch zwart gat: haar rechtstreeks waarnemen is niet mogelijk, zij kan enkel worden afgeleid door merkwaardige randverschijnselen. Wat zich in het zwarte gat bevindt, is enkel bekend voor zij die er inzitten.’ – Jan Tuerlinckx, venoot Tuerlinckx Tax Lawyers