Jens Detollenaere

Château gâteau

Het bakboek met aangepaste wijnen

34,95

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Wat is er feestelijker en gezelliger dan je geliefden huisgemaakte taart, gebak of andere desserts te serveren? Wel, ze combineren met bijpassende wijnen, natuurlijk! Jens Detollenaere zoekt al enkele jaren naar dé perfecte combinaties. Voor dit boek liet hij zich bovendien bijstaan door sommeliers, wijnkenners die foodpairing begrijpen als geen ander. Samen met fotografe Tetiana zorgde hij voor prachtige foto’s die je goesting geven. Veel goesting!

Van klassiekers met een moderne twist, zoals witte chocolademousse en oma’s pruimentaart, tot meer exotische, eigentijdse creaties (skyrtaart, plukbrood met muhamarra en pecorino, pavlova met citroencrème en rood fruit…). Jens legt de recepten toegankelijk en vermakelijk uit én koppelt ze aan de passende wijnen. Wijnliefhebbers kunnen het boek ook omgekeerd lezen: welke desserts zijn perfect om een flesje van hun favoriete wijn te kraken?

Scandinavische desserts, vaak met een Vlaamse twist, krijgen een prominente plaats in het boek: Deense verjaardagstaart, Zweedse kaneelbroodjes en semlor, rabarbersnitter en flødeboller met passievrucht en brownie… Eenvoudige bereidingen die zonder twijfel in de smaak zullen vallen. Vooral in combinatie met een glaasje spraakwater uit meer zuidelijke streken!

ISBN: 9789464750850 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: Mei 2024Aantal pagina's: 176p
Jens Detollenaere auteursfoto

Jens Detollenaere

Jens Detollenaere (1988) doctoreerde in de gezondheidswetenschappen en werkt als expert Health Services Research bij het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. In 2020 was hij halvefinalist in Bake Off Vlaanderen.
Meer over Jens Detollenaere

Inkijkexemplaar

Vaak samen gekocht

62,45 54,20
You save 8,25

In de media

Krant van West-Vlaanderen 20/5/24
HLN 16/5/24
Nieuwsblad 9/5/24
Nieuwsblad 9/5/24
Culinaire ambiance 8/5/24
Nieuwsblad 6/5/24