Jens Franssen & Marc Thys

Vrede in tijden van oorlog

24,95

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

Staat na 75 jaar vrede de oorlog weer voor de deur in Europa? Klimaatvluchtelingen uit het zuiden, onrust in het Midden- Oosten en oorlog in Europa’s achtertuin Oekraïne… Hoe komt het dat we dit niet zagen afkomen?

Europa, ook België, leek wel in slaap gewiegd door de illusie dat vrede en welvaart gratis zijn. Of kan het zijn dat we de vele tekenen van strategische geopolitieke veranderingen niet goed meer kunnen lezen? Omdat we de taal van macht, van oorlog en vrede, niet meer beheersen? Of omdat we domweg verleerd zijn te investeren in diplomaten en defensie?

Vrede in tijden van oorlog wil een praktische handleiding zijn om oorlog en vrede, en de conflicten die ons bedreigen beter te leren lezen.

Wat is de rol van een leger, van kernwapens? Waarom spreken militairen over wapensystemen? Welke gevaren komen er ons op af en hoe verdedigen we ons daar het best tegen? Zowel hier en nu, maar evengoed over vijftien jaar. En wat moet dat allemaal kosten?

Journalist Jens Franssen en generaal Marc Thys schrijven over hoe we oorlog kunnen proberen voorkomen, om zo vrede en welvaart veilig te stellen.

ISBN: 9789464984118 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , Verschijningsdatum: Februari 2025Aantal pagina's: 256p

Jens Franssen

Jens Franssen (1974) is defensiespecialist bij VRT NWS. Hij coverde oorlogen onder meer in Afghanistan, Irak, Syrië en Libië.
Meer over Jens Franssen

Marc Thys

Generaal Marc Thys (1962) droeg bijna een halve eeuw het uniform van militair. Hij klom op tot vice-chef Defensie, de feitelijke nummer twee van het Belgisch leger.
Meer over Marc Thys

Europa raakt er echt niet meer met zijn soft power alleen. Dit boek toont aan dat investeren in defensie eigenlijk investeren is in onze veiligheid nu, en in toekomstige welwaart. — Fly (Robert Vliegen), ex-Special Forces

We zijn het verleerd om om te gaan met oorlog en conflict. En dus is het tijd om weer oorlog en conflict te leren lezen. — Isolde Vanden Eynde, HLN.be