Ludo Abicht & Andre Gantman

Israël/Palestina

Tweespraak over oorzaken en oplossingen

24,50

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Israël-Palestina roept vele associaties op: Exodus, Sabra en Chatilla, intifada, de Muur, zelfmoordterrorisme, 1967, tweestatenoplossing, Joodse kolonisten en Palestijnse vluchtelingen, Davidster en hakenkruis, zionisme en antisemitisme. Vele diplomaten en Amerikaanse presidenten hebben hun tanden erop stukgebeten. Ook in Vlaanderen en Nederland beroert dit conflict de gemoederen.

Ludo Abicht en André Gantman hebben heel wat gemeen, en toch staan ze ook lijnrecht tegenover elkaar over Israël-Palestina. Toch willen ze allebei een verstandige en humanistische oplossing voor het conflict. Abicht en Gantman overlopen chronologisch de geschiedenis van het conflict. Tot 1967 vinden beide polemisten elkaar, maar vanaf de Zesdaagse Oorlog in 1967 wijken hun standpunten steeds verder uiteen. Abicht eist het recht op een Palestijnse Staat. Gantman eist het recht op de erkenning van de Staat Israël. Als gevolg van de recente ontwikkelingen in de regio en de wereld wordt het steeds moeilijker om een voorstel voor een oplossing te schetsen, omdat het ‘Vredesproces’ al jaren stilgevallen is.

Dit boek is de unieke neerslag van urenlange gesprekken tussen Ludo Abicht en André Gantman over oorzaak, verloop en mogelijke oplossingen voor het conflict Israël-Palestina.

ISBN: 9789464369908 Categorie: Tags: , , , , , , Verschijningsdatum: 16 maart 2023Aantal pagina's: 252p
Ludo Abicht

Ludo Abicht

Ludo Abicht (1936) studeerde Klassieke Filologie, Filosofie en Duitse Literatuur. Hij behaalde zijn doctoraat met een proefschrift over de Duits-Tsjechische dichter Paul Adler. Abicht doceerde literatuur en filosofie aan de universiteiten van Antioch en Berkeley in de VS en aan de UGent en UAntwerpen. Hij schreef verschillende boeken over onder andere het Jodendom, ethiek, Israël-Palestina en politieke filosofie. Bij Ertsberg verscheen van hem eerder 'Anarchisme' en (samen met André Gantman) 'Israël/Palestina'.
Meer over Ludo Abicht

André Gantman

André Gantman (1950) is jurist, was schepen en is vandaag gemeenteraadslid in Antwerpen. In 1980 werd hij voorzitter van B’nai Brith. Zijn grootvader overleefde de hel van Auschwitz niet. Gantman publiceerde eerder 'Jood zijn is een avontuur' en 'Het Auschwitz-gen'.
Meer over André Gantman

Podcast

In de media

Humanistisch Verbond 19/2/24
Free your mind 11/10/23
Uitpers 18/7/23
Streven 17/7/23
Nieuw Wij 23/5/23
Doorbraak 10/5/23
Histoforum 28/4/23

  Andere boeken van deze auteur

 • Ludo Abicht

  Na de Groote avond

  19,95
 • Aanbieding!
  Ludo Abicht

  Anarchisme

  Oorspronkelijke prijs was: €24,50.Huidige prijs is: €24,50. 15,93