Stijn Blanckaert & Jochen De Smet

Iedereen elektrisch!

Revolutie in het autorijden

29,95

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Of we het nu willen of niet, de kans dat onze volgende auto elektrisch is, is erg groot. Europa heeft beslist dat vanaf 2035 alleen nog nieuwe auto’s zonder uitstoot zullen mogen verkocht worden, wat in de praktijk zal betekenen dat de batterij-elektrische auto de plaats inneemt van de klassieke diesel of benzine. Zo’n omwenteling zorgt voor onzekerheid en roept heel wat vragen op bij al wie voor zijn mobiliteit geheel of gedeeltelijk op de auto rekent.

In dit boek maken Stijn Blanckaert en Jochen De Smet in mensentaal duidelijk waar het bij die elektrificatie precies om draait: waarom worden we naar de elektrische auto gedwongen, hoe helpt die het opwarmen van het klimaat tegen te gaan, hoe werkt zo’n auto, wat voor batterij zit erin en hoe ver raak je ermee? Zijn waterstof of synthetische brandstoffen geen beter alternatief? Is zo’n auto ook betaalbaar, hoe ziet het fiscale plaatje eruit, waar moet je bij de aankoop op letten en hoe verloopt het laden ervan?

Deze en vele andere vragen krijgen een antwoord in dit onmisbaar standaardwerk voor wie wil weten waar het bij elektrisch rijden om draait. De auteurs zorgen zo voor licht in de duisternis, zoals ook de gloeilamp dat ooit deed toen elektriciteit het kaarslicht kwam vervangen, net zoals de elektromotor en accu vandaag het einde betekenen van auto’s met verbrandingsmotoren en het fossiele tijdperk.

ISBN: 9789464750539 Categorie: Tags: , , , , , Verschijningsdatum: November 2023Aantal pagina's: 206p

Jochen De Smet

Jochen De Smet (1979) is expert in elektrische mobiliteit en sinds 2018 voorzitter van EV Belgium, Federatie voor elektrische mobiliteit. Sinds 2015 werkt hij gepassioneerd rond het elektrisch ecosysteem en de batterijwagens.
Meer over Jochen De Smet

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (1974) is automotive trainer en -journalist voor Autonieuws.be. Hij houdt van auto’s, met én zonder verbrandingsmotor en schrijft met een vlotte pen over alles wat met zijn geliefde vierwielers te maken heeft.
Meer over Stijn Blanckaert

Elektrisch rijden wordt de norm en dat zorgt niet alleen voor een maatschappelijke omwenteling, het  vraagt ook een verregaande individuele aanpassing. Wat betekent dit voor iemand zoals mij, die z’n hele leven met benzine- of dieselwagens reed? In dit vlot geschreven boek wordt een beeld geschetst van hoe die mobiele (r)evolutie zal verlopen en krijgen we  een antwoord op de vele vragen die u en ik daarrond hebben. — Dany Verstraeten, vtm-nieuwsanker

In de media

Knack 17/1/24
Nieuwsblad 2/12/23
De Tijd 1/12/23
Doorbraak 30/11/23
Fleet 29/11/23
Trends 23/11/23
Fleet 17/11/23
Humo 14/11/23
Link2fleet 10/11/23
Autonieuws 10/11/23

    Andere boeken van deze auteur

  • Stijn Blanckaert & Jochen De Smet

    Tous à l’électrique !

    29,95