Jan Denys

Iedereen aan ’t werk

en andere arbeidsmarktverhalen

29,95

(Nog) Niet Beschikbaar. Krijg een email wanneer wel.

In 1974 komt een einde aan dertig jaar van economische bloei en ontwikkeling. De economie kent de grootste naoorlogse crisis, de arbeidsmarkt stort volledig in elkaar. De werkloosheid explodeert. De voorbije 50 jaar stonden grotendeels in het wegwerken van deze crisis. Vandaag is het hoog tijd om nieuwe wegen in te slaan. 

Als bevoorrecht getuige en expert beschrijft Jan Denys de belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen van de voorbije halve eeuw:  het verdwijnen en de terugkeer van de volledige werkgelegenheid, de feminisering, de vergrijzing, asiel en migratie, de verschillende ministers van Werk, de sociale vooruitgang, de stijgende invloed van de EU, de grote collectieve ontslagen, de belangrijkste ontwikkelingen inzake arbeidsmarktbeleid… Dat en nog veel meer komt aan bod in dit uitzonderlijk rijk gestoffeerde en dikwijls ook verrassende boek. 

Iedereen aan ’t werk is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in de evoluties in de wereld van werk, graag verder kijkt dan de alomtegenwoordige waan van de dag en op zoek is naar een positieve blik in de toekomst. 

ISBN: 9789464750997 Categorie: Tags: , , , , , , , , , , , , , , Verschijningsdatum: Oktober 2024Aantal pagina's: 304p

Jan Denys

Jan Denys (1959) volgt sinds 1984 onafgebroken het reilen en zeilen op de arbeidsmarkt. Eerst als wetenschappelijk onderzoeker aan het Hoger Instituut voor de Arbeid van de KU Leuven, later als woordvoerder en arbeidsmarktexpert bij Randstad. Hij groeide uit tot een van de bekendste opiniemakers ter zake.
Meer over Jan Denys

Iedereen aan ’t werk is de fascinerende doorlichting van een halve eeuw Belgisch arbeidsmarktbeleid die alleen Jan Denys kon maken. — Rik Van Cauwelaert, politiek journalist

Jan Denys slaagt er als geen ander in om de belangrijkste arbeidsmarktontwikkelingen van de voorbije halve eeuw in het juiste perspectief te plaatsen. — Lesley Arens, zaakvoerder ZigZagHR