Rudy Van Giel

Hoop

Broeders zonder liefde

27,50

Ken je iemand die dit boek graag cadeau zou krijgen? Dan kan je meteen een geschenkbon kopen. Geef dit boek cadeau
x

Jaren 90, Gent. Een goedbedoelende vzw opent een opvangtehuis voor zieke en stervende minderbedeelden en aidspatiënten. Maar als een muurzwam achter het behang woekeren de zielenherders van de Kerk. Niet uit naastenliefde, maar uit winstbejag, uit machtswellust en in een poging hun dominantie over de ethische principes van het land te behouden.

Huisarts Rudy Van Giel beschrijft hoe hij werd herleid tot een radertje dat paste in de machinerie zoals die de Broeders van Liefde voor ogen stond. In Hoop schetst Van Giel de modus operandi van de Kerk: hoe vrijwilligers nietsvermoedend een caritatief initiatief instappen en geconfronteerd worden met een sluipend gif dat zich almaar meer verspreidt en dat ze pas kunnen duiden wanneer het al te laat is. De muurzwam manoeuvreerde zich in alle kieren, tot hij de muren zodanig had geërodeerd dat heel de constructie in elkaar stuikte.

Hoop vertelt het verhaal van een geëngageerde arts en zijn strijd tegen wereldvreemde Broeders zonder liefde.

ISBN: 9789464750683 Categorie: Tags: , , , , Verschijningsdatum: Maart 2024Aantal pagina's: 280p
Rudy Van Giel portretfoto ertsberg An Clapdorp

Rudy Van Giel

Rudy Van Giel (1951) was tot voor kort huisarts in de Gentse volkswijken. Hij was er actief in een opvangtehuis voor aidspatiënten. Daar ervoer hij bespeeld te worden door mensen met minder christelijke bedoelingen.
Meer over Rudy Van Giel

Een waargebeurd verhaal van een sterk geëngageerde arts die tegengewerkt wordt door mensen en instellingen van wie je dit niet zou verwachten… of toch? Lezen maar! — prof. Marleen Temmerman, gynaecoloog en oud-senator

Van Giel is een bevoorrechte getuige van de belangrijkste maatschappelijke evoluties van de voorbije veertig jaar. Hoop is een indringend en uniek tijdsdocument. — prof. Johan Braeckman, filosoof UGent

In de media

De Morgen 29/3/24
Doorbraak 26/3/24
Dag Allemaal 9/3/24