Debat migratie met Ertsberg-auteur Marc Bossuyt

Weinig onderwerpen beroeren meer dan migratie. In 2018 liet de N-VA de federale regering vallen over een VN-migratiepact. Bij de daaropvolgende verkiezingen op 26 mei 2019 was migratie het belangrijkste beleidsthema voor de Vlaming om zijn stemkeuze te bepalen.

Het debat over migratie wordt vaak op een emotionele wijze gevoerd, zowel ter rechter- als ter linkerzijde van het politieke spectrum. Begrippen als politieke vluchtelingen, economische migratie, asiel en integratie worden door elkaar gehaspeld en wat overblijft is een amalgaan van populistische verklaringen. Hoog tijd dus om enige nuance in dit debat aan te brengen. Het Liberaal Vlaams Verbond nodigt u dan ook graag uit op een debat over migratie en heeft hiervoor een sterk panel te gast.

Marc Bossuyt studeerde rechten aan de UGent. Tijdens zijn uitgebreide carrière was hij onder andere professor internationaal recht aan de UA, UN Human Rights Officer, commissaris-generaal voor de vluchtelingen en staatlozen en voorzitter van het Grondwettelijk Hof. Hij schreef recent het boek “Tussen demagogie en hypocrisie” (uitgegeven bij Ertsberg) over zijn ervaringen als commissaris-generaal.

Lawrence Vanhove studeerde rechten en algemene economie aan de UGent en was voorzitter van LVSV Gent. Hij werkt in de financiële sector. Hij is actief in de liberale beweging als politiek secretaris van het LVV en voorzitter van de onafhankelijke denktank Liberales. Recent studeerde hij af binnen het programma “gangmakers” van Open VLD met een eindwerk omtrent migratie.

Gilles Verstraeten studeerde rechten aan de KUL en was voorzitter van LVSV Leuven en regional director bij Students for Liberty. Sinds juni 2019 is hij Brussels parlementslid voor N-VA. In het verleden was hij onder andere parlementair medewerker in het Europees parlement voor een parlementslid van de Britse conservatives.

U wordt verwacht op donderdag 29 september 2022 om 20u in zaal Mallemunt in het Muntpunt te Brussel (Munt 6). Toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht via info@hetlvv.be.

Overzicht Agenda