Ignace Van Doorselaere

De essentie

Bedenkingen van een bedrijfsleider

27,50

Beschikbaar vanaf september 2022
Koop dit item en ontvang 27 Punten - met een waarde van 0,68

We leven in een wereld van constante, onvoorspelbare verandering. Is het zoeken van ‘controle’ dan wel de juiste houding voor een bedrijf? Wat is gezonde groei, voor een bedrijf, maar ook voor een samenleving? Is winnen belangrijker dan deelnemen? Wat is het echte contract tussen een aandeelhouder en een ceo? Worden bedrijven inhoudelijk beter door good governance of is die governance steeds meer een optelsom van regeltjes die administratie alleen maar belangrijker maakt?

Mensen zijn leveranciers van energie. De uitdaging is om die energie gerichter en sterker te maken. Geven we wel voldoende plaats aan leegte in ons drukke bestaan? Onderschatten we het belang van ecosystemen – de context waarin we opgroeien, de mensen met wie we omgaan, de voorbeelden waaraan we ons spiegelen – in ons leven?

Na vier decennia in het bedrijfsleven maakt Ignace Van Doorselaere de balans op. In De essentie zoekt hij een antwoord op de vele vragen waar hij mee werd geconfronteerd in zijn succesrijke loopbaan. Wat had hij zelf willen weten toen hij 20 was?

ISBN: 9789464369717 Categorie: Tags: , , , , Verschijningsdatum: September 2022Aantal pagina's: 288p

Ignace Van Doorselaere

Ignace Van Doorselaere (1959) speelde een cruciale rol als bedrijfsleider in drie van de grootste groeiverhalen in de ondernemerswereld: AB-Inbev, Van de Velde en Neuhaus. Ook de wereld van de kleine zelfstandige kent voor deze slagerszoon geen geheimen. Via het One Child, One Dream-fonds leerde hij ook de wereld van de non-profit kennen.
Meer over Ignace Van Doorselaere

Sterke leiders hebben de kracht in zich om complexe zaken helder en eenvoudig voor te stellen. De essentie geeft jongeren (en ouderen) een shortcut naar heel wat nieuwe inzichten. — Siham Rahmuni, CEO Quares

Niemand die me zo kan inspireren als Ignace Van Doorselaere, met zijn sterke visie en zijn vlotte – waar nodig scherpe – pen. — Johnny Thijs, bedrijfsleider